Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:342, Did:0, useCase: 3


“Rondo” pēc A.Šnitclera lugas motīviem

Redakcija
Redakcija

Desmit pāri un desmit ainas – divi aktieri izspēlē stāstu par vēlmēm, seksu un ilgām pēc īstas mīlestības. “Rondo” ir vieta, kur dzīvnieciskie instinkti un seksualitāte saduras ar kultūru un sabiedrības normām, un starp šiem diviem poliem dzimst erotika.

Izrāde tapusi pēc Artūra Šnitclera lugas “Rondo” motīviem – darba, kas 20. gadsimta sākumā sacēla skandālu Vīnes augstākajās aprindās un tika aizliegts, apvainojot tā autoru netikumībā un piedauzībā. Lugas darbība pārcelta uz mūsdienu Rīgu, saglabājot tajā iekodēto autora ķirurģisko precizitāti, ar kādu tiek atklāta teatralitāte un sarežģītās spēles, ko cilvēki piedāvā viens otram, lai tikai piepildītu savas vēlmes. Mūsdienās, kad seksualitāte ir kļuvusi par katra izklaides industrijas produkta neatņemamu sastāvdaļu, priekšplānā izvirzās nevis jautājums “kurš ar kuru”, bet – vai patiesa tuvība maz ir iespējama?

Spēlē: Jana Čivžele un Mārtiņš Upenieks
Režija un telpa: Andrejs Jarovojs
Dramaturģijas konsultante: Sandija Kalniņa
Pirmizrāde: 2015. gada 12. augustā Ģertrūdes ielas teātrī

Izrādes tapšanu finansiāli atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds.

Līdz 16 gadu vecumam – neiesakām!

Tuvākā izrāde: 23. septembrī pl.19.00
Biļetes: bezrindas.lv, galerijā ISTABA un pirms izrādes teātra kasē
Biļešu cena: 9 EUR, studentiem, skolotājiem, pensionāriem - 5 EUR