Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:342, Did:0, useCase: 3


“Dejas Anatomija” izrādes “Cik Tuvu?” un “Dunkani – dīvaiņi vai pravieši?”

Redakcija
Redakcija

“Dejas Anatomija” izrādes “Cik Tuvu?” un “Dunkani – dīvaiņi vai pravieši?”
Izrāde-lekcija “Dunkani – dīvaiņi vai pravieši?”
Foto: Laura Sokolovska

Pirmā pavasara mēnesī “Dejas Anatomija” aicina rīdziniekus un tās viesus piedzīvot apvienības veidotās izrādes, kuras ar kustības un dejas, stāstu un sarunu, mūzikas un video līdzdalību, aktualizē laika ritējuma, mākslas un dejas filozofijas jautājumu izzināšanu.

15. martā plkst. 17:00 un 18:30 Ģertrūdes ielas teātrī “Dejas Anatomijas” radīs nesteidzīgu svētdienas pievakari ar divām izrādēm vienā vakarā, ļaujot izdzīvot divu cilvēku atmiņu uzplaiksnījumus, kad laiks ir kļuvis ilglaicīgs, bet telpa pastāvīga dejas izrādē “Cik Tuvu?”. Izrādes horeogrāfe Elīna Gaitjukēviča, izpildījums Evita Birule un Edgars Šļakota.
“Cik tuvu?" @Geatris - skaista pārmaiņa ar sajūtu atgriezties, sagriezties, pakrist un lēkt, un dzidri iesmeties.”

"Otrā ķermeniski uzrunājošā epizode – kad Viņš un Viņa pa apli uz grīdas viens otru atgrūž un pievelk. Kaut kas rituāli maģisks un skaits ir šajā kustībā: varbūt tas ir kā apsolījums tam, ka, neraugoties uz „cik gan mēs tālu esam viens no otra”, ir iespējami arī savstarpējas pievilkšanās mirkļi?" Dita Eglīte e-žurnālā Dance.lv

Video ieskats izrādē “Cik Tuvu?”

“Cik Tuvu?”

Savukārt dziļāk ieskatīties 20. gadsimta dejas reformatoru Aisedoras un Raimonda Dunkanu personībās un mākslas un dejas filozofijas formēšanās procesos sniegs izrāde - lekcija “Dunkani – dīvaiņi vai pravieši?”, kas tapusi sadarbībā ar dejas dramaturģi Intu Balodi.

Viena no interesantākajām izrādes daļām ir arī acīmredzama dramaturģiska veiksme – dialoga pingpongs par dzīves un mākslas nostādnēm, kurā Intas Balodes Vēstītāja pārstāv mākslā un sabiedrībā valdošo stingo, ierobežojošo ieskatu un normu pusi, bet Monta Vandere kā Viena no Aisedorām – jaunās dejas filozofiju, ko Dunkane tām pretstata," Aija Uzulēna.

Izpildītāji: Elīna Gaitjukeviča, Agnese Bordjukova, Inta Balode, Sintija Siliņa.
Producents: Dejas Anatomija
Līdzproducents: Ģertrūdes ielas teātris.
2013./2014. gada sezonā abas izrādes tika nominētas teātra balvai “Spēlmaņu nakts” kā “Gada sasniegums laikmetīgajā dejā”.

Finansiālais atbalsts: Valsts Kultūrkapitāla fonds
Informatīvie atbalstītāji: DELFI, Vetomagazine, Satori.lv, Arterritory.com, e-žurnāls Dance.lv, Kultūrasvestis.lv

Plašāka informācija: www.dejasanatomija.lv, www.git.lv.

Biļetes uz izrādēm "Cik Tuvu?" un "Dunkani – dīvaiņi vai pravieši?": uz 1 izrādi - 9 un 5* euro; uz abām izrādēm: 15 un 7 euro. Biļetes var iegādāties www.bezrindas.lv.