Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātrī notika pirmizrāde izrādei „Dārgā Jeļena Sergejevna”

Redakcija
Redakcija

25. martā Daugavpils teātrī notika pirmizrāde iestudējumam krievu valodā „Dārgā Jeļena Sergejevna”. Izrādē nesaudzīgi tiek atspoguļota dažādu paaudžu sadursme, atgādinot, ka aklā cīņā par savu taisnību uzvarētāju nevar būt.

Daugavpils teātra iestudējums „Dārgā Jeļena Sergejevna” kļuva par debijas izrādi vairākiem jaunajiem aktieriem, kuri pērn absolvēja Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skolu” izglītības programmu „Teātra māksla”. Der atzīmēt, ka šī izrāde pavasarī tika veidota kā šo audzēkņu diplomdarbs, bet darba gaitā kļuva skaidrs, ka tai jākļūst par Daugavpils teātra repertuāra izrādi.

Izrādes pamatā ir Ludmilas Razumovskas 1980. gadā uzrakstītā luga „Dārgā Jeļena Sergejevna”, kas tolaik tika aizliegta. Lugā iekodētā vēstījuma aktualitāte izrādījās stiprāka par aizliegumu, un tās iestudējumi vēl aizvien satriec skatītājus ar neglīto patiesību – ceļā pretī ambīcijām bieži tiek aizmirsts par cilvēcību, savukārt šāda ceļa izvēle neizbēgami vainagojas ar dramatiskām sekām.

Vientuļo pasniedzēju pēkšņi pārsteidz negaidīts durvju zvans. Pie viņas ciemos ierodušies audzēkņi, kuri vēlas viņu apsveikt dzimšanas dienā. Skaistais žests aizkustina Jeļenu Sergejevnu līdz sirds dziļumiem, bet vakara gaitā atklājas, ka pusaudžu nolūki nav nemaz tik cēli.

Izrādes režisori ir Iļja Borovickis (Izraēla) un Vera Hramņikova, scenogrāfs - Egils Viļumovs, gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs. Lomās Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” izglītības programmas „Teātra māksla” absolventi Olga Maksimova, Nikolajs Gedzjuns, Marks Šelutko, Aleksandrs Komarovs un Daugavpils teātra aktrise Vera Hramņikova.

Tuvākās izrādes – 8. aprīlī plkst. 16.00, 27. aprīlī plkst. 18.30.
Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā Bilesuparadize.lv