Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Dž. Dž. Džilindžera melodrāmas „XXL” pirmizrāde Daugavpils teātrī

Redakcija
Redakcija

25. septembrī režisora Dž. Dž. Džilindžera trešais iestudējums Daugavpils teātrī, melodrāma „XXL”, piedzīvoja pirmizrādi ar ilgiem skatītāju stāvaplausiem.

Izrāde „XXL” vēsta par negaidītu pavērsienu kāda ofisa darbinieka, rūdīta vecpuiša Toma dzīvē. Viņš iemīlas. Pusdienu pārtraukumā nejauši sastaptā dāma izrādās aizraujoša sarunu biedrene, kas apveltīta ar labu humora izjūtu, skaistiem smiekliem un interesantu gaumi filmu izvēlē. Taču Toma kolēģi redz pavisam citu ainu – Helēna ir diezgan apaļīga sieviete gados, turklāt vienkārša bibliotekāre, un noteikti nevar būt piemērota tādam vīrietim kā Toms!

Lugas „Resnā cūka”, kas ir izrādes pamatā, autors ir amerikāņu dramaturgs Nīls Labuts, kuru šīs lugas uzrakstīšanai iedvesmoja paša cīņa ar lieko svaru, taču tā, tāpat kā citas šī autora lugas, vēsta arī par plašākām tēmām: cilvēku nežēlību, sabiedrības spiedienu pielāgoties noteiktām normām un personisko atbildību par notiekošo sabiedrībā.

Izrādes režisors Dž. Dž. Džilindžers atzīmē, ka Nīla Labuta uzrakstītā luga ir ļoti cilvēcīga, mazliet komiska, un tajā pašā laikā ļoti aktuāla. Tā nav tikai par cilvēka ārējo izskatu un tā uztveri sabiedrībā, šajā materiālā viņam aktuālāka šķita tēma par sava viedokļa uzturēšanu spēkā, par spēju uzticēties savām sajūtām un pārliecībai, neskatoties uz apkārtējo cilvēku uzskatiem, viedokli, kas var būt krasi pretējs tavējam.

Kas uzvarēs šajā iekšējā cīņā, kas izraisās Tomā: mīlestība vai sabiedrības spiediens? To skatītāji uzzinās, atnākot uz izrādi „XXL”, kura nākamreiz notiks novembrī.

Lugu no angļu valodas tulkoja Evita Mamaja. Izrādes scenogrāfs ir Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece - Iveta Vecmane, gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs, režisora asistente un kustību konsultante - Linda Kalniņa. Lomās: Mihails Abramovs, Maija Korkliša, Māris Korsiets un Zanda Mankopa.