Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātrī pirmizrāde iestudējumam „Apķērīgā mīlniece”

Redakcija
Redakcija

22. maijā Daugavpils teātrī gaidāma šīs sezonas pēdējā pirmizrāde – izcilā spāņu teātra zelta laikmeta dramaturga Lopes de Vegas komēdija „Apķērīgā mīlniece”, ko iestudē trīs režisori – O. Šapošņikovs, J. Jonelis, D. Busato. Galvenajā – apķērīgās Fenīsas – lomā ir J. Ņetjosina.

Lope de Vega no saviem laikabiedriem atšķīries ar savas daiļrades neiedomājamo vērienu un spraigumu, plaši un ar milzīgu spēku atspoguļojot visu laikmeta sabiedrisko un intelektuālo dzīvi. Jauniestudējuma radošā komanda pieņēmusi izaicinājumu ne vien atklāt spāņu kolorītu, tā laika sabiedrības tikumus, bet arī uz skatuves īstenot gandrīz neiespējamo – vēsturiskās telpas un laika satikšanos, jo izrādē apvienotas tā laika teātra formas un mūsdienu tehnoloģiju iespējas - 17. gadsimts satiksies ar 21. gadsimtu vienuviet.

Iestudējumu caurvij visu uzvarošās mīlestības tēma, un, kā tas raksturīgs visām Lopes de Vegas lugām, – tam ir laimīgas beigas. Lugas darbība notiek spāņu ciematiņā, kur kāda skaista dāma iemīlas inteliģentā puisī īsi pirms savām kāzām, un atklājas, ka puisis ir topošā vīra dēls. Sieviete, dzīvojot patriarhālajā spāņu sabiedrībā, tiek parādīta tādā situācijā, kad viņa, izmantojot dažādus viltīgus paņēmienus, kontrolē un manipulē ar visiem, lai iegūtu to, ko viņa vēlas. Tā ir sieviete, kas, kaislību pārņemta, neapstājas nekādu šķēršļu priekšā...

Kā atzīst viens no izrādes režisoriem J. Jonelis: “Šis stāsts ir apvīts ar ritmisku, dramaturģiski azartisku notikumu secību, kurā tiek aktualizētas arī mūsu laikam svarīgas attiecību tēmas – greizsirdība, nodevība, cīņa par otra uzmanību, kā arī pats galvenais – asprātīga un riskanta neatlaidība patiesas mīlestības iegūšanā un noturēšanā.”
Iestudējums, ko radošā komanda nodēvējusi par seno laiku komēdiju spāņu gaumē, skatītājiem līdz zināmai robežai atklās teātra maģiju un ļaus izjust īstenu Spānijas atmosfēru.

Pirmizrāde – 22. maijā plkst. 18.30 un 23. maijā plkst. 18.00.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv