Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Pirmā Daugavpils teātra deju izrāde bērniem „Čipolīno”

Redakcija
Redakcija

7. janvārī plkst 12.00 Daugavpils teātrī notiks pirmizrāde deju iestudējumam bērniem „Čipolīno” (horeogrāfe Irina Saveļjeva).

Kurš gan no mums nav pazīstams ar Džanni Rodāri pasaku „Čipolīno piedzīvojumi”! Šis drosmīgais puika-sīpoliņš parādījās 1951. gadā un vēl aizvien aizrauj gan mazos, gan pieaugušos.

Arī Daugavpils teātra iestudējums „Čipolīno” ir paredzēts visai ģimenei, tikai šoreiz pazīstamie varoņi - Čipolīno, grāfienes Ķirsītes, īgnais Citrons, piktais Tomāts un daudzi citi - savos stāstos dalīsies ar deju palīdzību. Turklāt radošā komanda atzīmējusi, ka iestudējums veidots, paskatoties uz šo stāstu mūsdienu bērna acīm, kurš saskaras ar pasauli ar dažādu „gadžetu” starpniecību. Izrāde būs par īstu draudzību, par spēju just līdzi tiem, kuriem ir nodarīts pāri, un par taisnības uzvaru pār ļauno.

Izrādes „Čipolīno” horeogrāfe un idejas autore ir Irina Saveļjeva, kura trīs reizes tika nominēta „Spēlmaņu nakts” balvai kategorijā „Gada kustību mākslinieks”. Irina Saveļjeva Daugavpils teātrī ir iestudējusi deju izrādes „Kazanova. Henrieta. Venēcija.”, „Tuvība” un „Parunāsim?”, savukārt jaunākajiem skatītājiem ir pazīstama ar horeogrāfiju mūziklam „Leo – mazais lauva” (rež. O. Šapošņikovs). Izrāde „Čipolīno” kļūs par Daugavpils teātra pirmo deju iestudējumu bērniem.

Izrādes scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir Egils Viļumovs, gaismu mākslinieks – Sergejs Vasiļjevs. Lomās: Māris Boka, Alberts Vecmanis, Miroslavs Blakunovs, Milena Savkina, Jeļizaveta Petrova, Anna Blakunova, Svetlana Morozova, Vadims Bogdanovs, Egils Viļumovs, Raimonds Paegle, Anna Sultanova, Jevgeņijs Mihailovs.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv.

KONKURSS
Daugavpils teātris aicina bērnus no visas Latvijas piedalīties konkursā, kas veltīts gaidāmajai „Čipolīno” pirmizrādei! Konkursa nosacījumi ir vienkārši: līdz 2. janvārim jāiesūta zīmējumi, kuros attēlots izrādes varonis Čipolīno (A4 formātā). Ļaujieties fantāzijai!

Darbus var iesūtīt:
• elektroniski (e-pasts: daugavpils_teatris@inbox.lv);
• pa pastu (adrese: VSIA „Daugavpils teātris”, Rīgas iela 22a, Daugavpils, LV-5401, uz aploksnes jābūt norādei „Zīmējumu konkursam”);
• vai atnest uz Daugavpils teātra kasi personīgi.

Zīmējumam jāpievieno kontaktinformācija (vārds, uzvārds, kontakttālrunis).

Oriģinālākā zīmējuma autors balvā saņems 2 brīvbiļetes uz deju izrādi „Čipolīno” un iespēju satikties ar izrādes varoņiem. Rezultāti tiks paziņoti 3. janvārī.