Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Komēdija uz neprāta robežas

Redakcija
Redakcija

8. martā Daugavpils teātrī notika pirmizrāde režisora Ivara Lūša komēdijai „Mīlestība līdz prāta zudumam”, kas ir stāsts par mīlestību, intrigām un neapturamudziņu pēc azarta.

Mūsdienu krievu dramaturga Valentīna Krasnogorovaluga „Mīlestība līdz prāta zudumam” ir intriģējoša komēdija, kurā negaidīti pavērsieni un absurdas situācijas notur skatītaju neziņālīdz pat pēdējam brīdim, liekot uzdot sev jautājumus: kurš no varoņiem ir jucis un kurš no viņiem melo.Izrādes režisors Ivars Lūsis atzīmē, ka lugas autors Valentīns Krasnogorovs ir viens no Krievijas modernās komēdijas meistariem, savukārt pati izrāde ir jautrs un viegls ekskurss par to, kas tad notiek aiz mīlestības un melu krustpunkta.

Ārsta kabinetā ierodas pacients, kurš sirgst ar periodiskiem atmiņas zudumiem, un jau pirmajās minūtēs spēj izvest godājamo ārstu no pacietības. Un tas nav brīnums - pat slimības vēstures uzsākšana ārstam sagādā neciešamas galvassāpes, jo pacients aizmirst pat tikko teikto! Kā neprātīgs karuselis sāk griezties notikumi viens pēc otra, pietuvinot cienījamo ārstu aizvien tuvāk neprāta robežai.Un, protams, visa šī jucekļa laikā ārsts paspēj arī iemīlēties!
Aktieris Jurijs Losevs atzīmē, ka šī komēdija ļauj skatītājiem ieskatīties situācijā, kurā viņi nekad nenonāktu, un tā ir kā atgādinājums, ka cilvēkam ir jāuzņemas atbildība par savu rīcību.

Izrādes scenogrāfiju veidoja Kristaps Skulte, kuram šis jau ir trešais darbs Daugavpils teātrī (mākslinieks iepriekš veidoja scenogrāfiju izrādēm „Īsa pamācība mīlēšanā” un „Divi smiltājā”). Tāpat izrādes radošajā komandā darbojās kostīmu māksliniece Jūlija Ļaha un gaismu mākslinieks Sergejs Vasiļjevs. Izrādē piedalās Mihails Samodahovs, Viktors Jancevičs, Irina Kešiševa, Jurijs Losevs un Žanna Lubgāne. Izrāde krievu valodā.

Tuvākā izrāde: 1. aprīlī plkst. 18.00
Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā Bilesuparadize.lv