Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Smieklos un dziļās pārdomās – notikusi dejas izrādes „Parunāsim?” pirmizrāde

Redakcija
Redakcija

Smieklos un dziļās pārdomās – notikusi dejas izrādes „Parunāsim?” pirmizrāde
Foto: Džeina Saulīte

4. martā Daugavpils teātra eksperimentālajā zālē notika pirmizrāde ironiskai dejas izrādei „Parunāsim?” (horeogr. un idejas autore I. Saveļjeva), kas vēsta par cilvēku savstarpējām attiecībām, par tieksmi pēc sapratnes un patiesas saskarsmes trūkumu ikdienas dzīvē. Visas šīs tēmas izrādē tika atspoguļotas ar humora palīdzību, ļaujot skatītājiem pasmieties gan par notiekošo, gan pašiem par sevi.

Dejas izrāde „Parunāsim?” kļuva par eksperimentālu vairākās jomās. Pirmo reizi Daugavpils teātra dejas uzvedums notika eksperimentālajā zālē, pierādot, ka maza telpa dejai nav šķērslis. „Parunāsim?” sevī apvienoja ne tikai dejas soļus, bet arī aktiermākslu un parkour elementus, iesaistot visus telpas elementus – grīdu, mēbeles, sienas un pat griestus! Izrādē īpašu lomu spēlē mūzika - baroka stila mūzikas kompozīciju apvienojums ar mūsdienu mūziku un neoklasiku.

Uzveduma idejas autore un horeogrāfe Irina Saveļjeva pēc pirmizrādes dalījās savās pārdomās: „Izrādē tiek atspoguļotas vairākas tēmas – gan cilvēks pūlī, cilvēks nesaprastais, gan vīrieša un sievietes attiecības, vientulība. Tiek runāts par galveno ļoti vienkāršā un ironiskā veidā. Bet katrs šajā izrādē varēs saskatīt savu vēstījumu, kam arī būs sava taisnība. Būtiskākais, lai cilvēki sāk ieklausīties viens otrā.”

Izrādē piedalās Daugavpils teātra dejotāju trupa un aktieri - Mihails Abramovs, Miroslavs Blakunovs, Māris Boka, Anna Gimbute, Anna Sultanova, Jeļizaveta Petrova, Raimonds Paegle, Svetlana Morozova, Arturs Jackevičs. Izrādes scenogrāfiju un kostīmus veidojis Egils Viļumovs. Gaismu mākslinieks – Sergejs Vasiļjevs.

Izrāde tapusi ar VKKF finansiālu atbalstu.

Tuvākās izrādes – 13. martā plkst. 17.00, 9. aprīlī plkst. 18.00 un 28. aprīlī plkst. 18.30.
Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv.