Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātrī mūzikls visai ģimenei – „Leo - mazais lauva” – arī latviešu valodā

Redakcija
Redakcija

Daugavpils teātrī mūzikls visai ģimenei – „Leo - mazais lauva” – arī latviešu valodā
Foto: Džeina Saulīte

15. martā plkst. 12.00 Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvos mūzikls visai ģimenei „Leo - mazais lauva” latviešu valodā, kas tapis Oļega Šapošņikova režijā. Daugavpils teātra vēsturē tas ir pirmais mūzikls bērniem, kas nelīdzinās nevienai no līdz šim iestudētajām, tradicionālajām, mazajiem skatītājiem domātajām izrādēm.

2014. gada 26. novembrī pirmizrādi piedzīvojis mūzikls bērniem „Leo – mazais lauva” krievu valodā, un ir īstenota iecere par mūzikla iestudēšanu arī latviešu valodā. Daugavpils teātrī pirms diviem gadiem tika iestudēts koncertuzvedums bērniem „Pauka un Šmauka Ziemassvētki” (rež. M. Korsiets) divās valodās, tādējādi teātrim šī jau ir otrā šāda veida pieredze. Mūziklā pilnā sastāvā piedalās Daugavpils teātra modernā baleta trupa un aktieri, galvenajā lomā debitē Raimonds Paegle.

Bērni, laikam ejot, nemaz nav mainījušies – tie ir tikpat zinātkāri kā agrāk, viņiem patīk klausīties, skatīties un sajust pasakas, viņi sapņo un ilgojas, un ar nepacietību gaida, kad izaugs lieli. Arī mazais lauvēns Leo vēlas kļūt liels un tādēļ dodas pasaulē, lai iepazītu un saprastu lietu pareizo kārtību. Un kā jau pasakās notiek – satiek dažādus zvērus, kas lauvēnam iemāca, vai gluži pretēji – neiemāca, kā tad šī pasaule ir iekārtota.

Par scenogrāfiju un kostīmiem gādājušas I. Bermaka un A. Leilande, horeogrāfe – I. Saveļjeva.

Pirmizrāde - 15. martā plkst. 12.00.

Tuvākās izrādes:
11. aprīlī plkst. 17.00;
21. aprīlī plkst. 10.00.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā: www.bilesuparadize.lv.