Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Martā Daugavpils teātrī notiks vēl viena pirmizrāde – „Dārgā Jeļena Sergejevna”

Redakcija
Redakcija

25. martā Daugavpils teātrī (Eksperimentālā skatuve) notiks pirmizrāde iestudējumam „Dārgā Jeļena Sergejevna”, kas iepriekš tika veidots kā viens no Daugavpils Dizaina un Mākslas vidusskolas „Saules skola” izglītības programmas „Teātra māksla” audzēkņu diplomdarbiem. Tagad šīs programmas absolventu darbu skatītāji varēs noskatīties kā Daugavpils teātra repertuāra izrādi.

1980. gadā uzrakstītā Ludmilas Razumovskas luga „Dārgā Jeļena Sergejevna” bija tik šokējoša, ka sākotnēji tika aizliegta Padomju Savienības valstīs. Pēc tās ekranizēšanas 1988. gadā luga iemantoja lielu popularitāti un līdz pat šim brīdim nepārtraukti tiek iestudēta dažādu valstu teātros. Lugā aprakstītā paaudžu sadursme tiek atklāta skarbā un nesaaudzējošā veidā, iemetot skatītāju atpakaļ skolas laika saasinātajā realitātē, kur nežēlība ir daudzu pusaudžu vienīgā valoda.

Izrādē tiks attēlots viens vakars – Jeļenas Sergejevnas dzimšanas diena. Vientuļo pasniedzēju negaidīti atnāk apsveikt četri viņas audzēkņi. Šis žests aizkustina Jeļenu Sergejevnu līdz sirds dziļumiem, un viņa steidzas uzklāt svētku galdu. Bet pusaudžu nolūki nav nemaz tik cēli, un viņi ir gatavi uz visu savu mērķu sasniegšanai.
Vēl 2016. gada pavasarī šo izrādi kā studentu diplomdarbu veidoja režisors no Izraēlas Iļja Borovickis. Pēc diplomdarba aizstāvēšanas darbu pie iestudējuma tapšanas pārņēma Daugavpils teātra aktrise Vera Hramņikova. Lomās Daugavpils Dizaina un Mākslas vidusskolas „Saules skola” izglītības programmas „Teātra māksla” absolventi Olga Maksimova, Nikolajs Gedzjuns, Marks Šelutko un Daugavpils teātra aktrieri Aleksandrs Komarovs un Vera Hramņikova. Izrādes vizuālo noformējumu veido Egils Viļumovs.

Pirmizrāde – 25. martā plkst. 18.00.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā Bilesuparadize.lv