Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Drīzumā dejas izrādes „Parunāsim?” pirmizrāde

Redakcija
Redakcija

Drīzumā dejas izrādes „Parunāsim?” pirmizrāde
Foto: Džeina Saulīte

4. martā plkst. 18.30 notiks pirmizrāde ironiskai dejas izrādei „Parunāsim?”. Šīs izrādes autore un horeogrāfe ir Irina Saveļjeva, kura Daugavpils teātrī veidojusi tādas dejas izrādes kā „Kazanova. Henrieta.Venēcija.” un „Tuvība”, kā arī horeogrāfiju vairākām teātra muzikālajām izrādēm.

Lai arī dejas izrādes Daugavpils teātrī kļuvušas par ikgadēju tradīciju, „Parunāsim?” atšķiras no priekšgājējām ar to, ka notiks teātra eksperimentālajā zālē. Teātra dejotāju trupa pierādīs, ka dejai maza un slēgta telpa nav šķērslis - dejotāju pēdas skars ne tikai grīdu, bet arī sienas un pat griestus! Savukārt skatītāji varēs vērot visu maksimālā tuvumā, kļūstot par daļu no notiekošā.

Iestudējums „Parunāsim?” sastāv no vairākiem stāstiem, kuros caur simboliem un deju tiek runāts par veselumu un sašķeltību, par tieksmi pēc tuvības un par atsvešinātību – par sabiedrību kopumā un katru no mums atsevišķi. Bet visas šīs tēmas tiks ietērptas gaišā ironijā, ļaujot skatītājiem pasmieties gan par notiekošo, gan pašiem par sevi. Izrādes veidotāji sola, ka skatītājus gaida vēl nebijuši pārsteigumi. Kādi? Tos atklāsiet, apmeklējot izrādi!

Horeogrāfe un idejas autore: Irina Saveļjeva
Scenogrāfs un kostīmu mākslinieks: Egils Viļumovs
Gaismu mākslinieks: Sergejs Vasiļjevs

Dejotāji un aktieri: Mihails Abramovs, Miroslavs Blakunovs, Māris Boka, Anna Gimbute, Anna Sultanova, Jeļizaveta Petrova, Raimonds Paegle, Svetlana Morozova, Arturs Jackevičs

Pirmizrāde – 4. martā plkst. 18.30
Tuvākās izrādes – 5. martā plkst. 18.00, 8. martā plkst. 18.30, 13. martā plkst. 17.00