Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Izrāde “Neglītenis” – komiska drāma par iedomātiem skaistuma standartiem

Redakcija
Redakcija

Radošā komanda režisora Gundara Silakaktiņa vadībā Dailes teātra Kamerzālē iestudējusi izrādi “Neglītenis”. Šī Mariusa fon Maienburga komiskā drāma skatītāju vērtējumam tiks nodota 31. martā. Lētes seja ir nepieņemama. Katastrofāla. Viņš ir neizsakāmi neglīts. Ar tādu seju neko nevar pārdot. Bet mūsdienās visu var atrisināt ar ķirurģisku iejaukšanos. Tad Lēte iegūst nevainojamu seju. Satriecošu. Viņa pārdošanas rādītāji pieaug. Sievietes stāv rindā aiz viņa durvīm. Diemžēl šī slava neturpinās ilgi, un Lētes tirgus vērtība drīz vien krīt. Un Lēte vairs nav drošs par to, ka viņš ir viņš pats.

“Neglītenis” ir vācu dramaturga Mariusa fon Maienburga 2007. gadā sarakstīta komiska drāma - groteska metafora par mūsdienu sabiedrību, kurā valda apsēstība ar iedomātiem skaistuma standartiem. Cilvēki, tiecoties pēc tādiem ārējiem kvalitātes apliecinājumiem kā ārējais skaistums, nauda un popularitāte, ir spiesti pielāgoties vairākumam, aizstāt savu patieso “es” un tādā veidā zaudēt cilvēciskās kvalitātes.

Izrādes lomas atveido aktieri Aldis Siliņš, Ērika Eglija, Lauris Subatnieks un Niklāvs Kurpnieks. Iestudējuma režiju veido Gundars Silakaktiņš, scenogrāfiju – Aigars Ozoliņš, kostīmus – Jurate Silakaktiņa, horeogrāfiju – Inga Krasovska, skaņu mākslinieks ir Edgars Skrāģis, bet mūzikas konsultants – Rihards T. Endriksons. Lugu tulkojis Vents Vīnbergs.