Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Video: Dailes teātrī atklāj izstādi “Baibas Puzinas teātris”

Redakcija
Redakcija
Dailes teātris savā 95 gadu jubilejas sezonā Dailes teātra Mākslas telpā „Brīvības 75” piedāvā izstādi “Baibas Puzinas teātris”. Izstādes kuratore ir Sarmīte Sīle, producente – Indra Rubene.

Baiba Puzinas (1944-1999) bija viena no spilgtākajām un talantīgākajām mūsu kostīmu māksliniecēm 20.gadsimta pēdējā ceturksnī. Viņas radošās dzīves sākums bija 1966.gads, kad sadarbībā ar scenogrāfu Daili Rožlapu tapa kostīmi Moljēra ”Tartifa” iestudējumam Jaunatnes teātrī. Baibas Puzinas kostīmi izcēlās ar ekstravaganci, eleganci, formas izsmalcinātību, asprātību un precīzu iederību laikā un telpā. Viņa radoši izmantoja ”bibliotēkas” vērtības, tās nekad nekopējot, materiāla iespējas - faktūru, krāsu, auduma plastiskās īpašības, tādējādi atrodot ”atslēgu” tēlu atklāsmei.

Izstādē “Baibas Puzinas teātris” būs skatāmi kostīmu zīmējumi – krāšņi, suverēni mākslas darbi, kā arī kostīmi un fotogrāfijas. Tajās atspoguļosies stāsts par desmit gadiem, kas atdoti Rīgas Modeļu namam, jo Baiba Puzinas bija arī viena no skaistākajām Padomju Latvijas modelēm. Veidojot šo izstādi, lielu ieguldījumu sniegusi arī Baibas Puzinas meita - kostīmu māksliniece Jurate Silakaktiņa.

Izstāde „Baibas Puzinas teātris” no 28.janvāra līdz 10.aprīlim bez maksas būs apskatāma stundu pirms katras Dailes teātra izrādes, kā arī izrāžu laikā.
Vērtējums: +1