Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Ar izrādi „Divi kapteiņi” Dailes teātrī debitēs viesrežisors Genādijs Ostrovskis

Redakcija
Redakcija

Ar izrādi „Divi kapteiņi” Dailes teātrī debitēs viesrežisors Genādijs Ostrovskis
Foto: Jānis Deinats, Fotocentrs

Ar paša rakstīto un iestudēto melodramatisko komēdiju „Divi kapteiņi” Dailes teātrī debitēs krievu scenārists, kino režisors un producents Genādijs Ostrovskis. Pirmizrāde paredzēta 21.septembrī Mazajā zālē.

Genādija Ostrovska (dz.1960) filmu scenāriji ir saņēmuši virkni prestižu kino balvu, un pēc tiem savas filmas veidojuši tādi režisori kā Pāvels Lungins, Valērijs Todorovskis, Filips Jankovskis un citi.

...Jaunā gada priekšvakarā 31.decembrī Maskavā var notikt visneiedomājamākās lietas un satikties cilvēki, kuri citādi nekad nesatiktos. Te ir neveiksmīgs zaglis, neveiksmīgs pašnāvnieks, neveiksmīgi mīlētāji un pat apšaubāma izskata pingvīni un Baltais lācis. Visi cilvēki nebūt nav vienādi un uz vienu un to pašu skatās dažādi. Taču kā lai dzīvo kopā ar cilvēku, kurš netaisās nomirt ar tevi vienā dienā? Tomēr ir pārliecība, ka Jaunais gads būs labāks nekā iepriekšējais. Iepriekšējā bija daudz laba, bet šajā būs vēl labāk, jo savādāk nemaz nevar būt. Un Maskava asarām netic!

Režisora Genādija Ostrovska debijas izrādē „Divi kapteiņi” spēlēs Ģirts Ķesteris (Viktors Sergejevičs, dzīvokļa saimnieks), Lauris Subatnieks (Koļa, neveiksmīgs zaglis), Lauris Dzelzītis (Vladimirs, milicijas leitnants), Dārta Daneviča (Ņina, dīvaina meitene), Intars Rešetins (Roma, Ņinas līgavainis), Agnese Zeltiņa (Ņinas māte), Inita Dzelme (Žeņa, Ņinas jaunākā māsa), Aminata Diarra (Amerikāņu meitene), Hugo Lejiņš vai Edgars Baburs (Fima), Sarmīte Rubule vai Elīna Dzelme (Fimas māte), Ivars Auziņš (Viņas bijušais vīrs, „Amerikānis”), Mārtiņš Počs, Aldis Siliņš un Dainis Gaidelis (Pingvīni / Kurjeri ar eglīti / Viesstrādnieki no dienvidu republikām).

Radošajā komandā strādā scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone, horeogrāfs Kārlis Božs un gaismu mākslinieks Ronalds Kļaviņš. Lugu no krievu valodas tulkojusi Aina Vecsīle.