Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Viesturs Meikšāns Dailes teātrī iestudējis Žana Ženē “Kalpones”

Redakcija
Redakcija

Viesturs Meikšāns Dailes teātrī iestudējis Žana Ženē “Kalpones”
Foto: Artūrs Pavlovs

Režisors Viesturs Meikšāns Dailes teātra Mazajā zālē ir iestudējis franču dramaturga Žana Ženē lugu “Kalpones”. Iestudējuma pirmizrāde - 27. martā. Kundzes nav mājās, un viņas kalpones - māsas Solanža un Klēra - izspēlē fantāzijas par savas kundzes nogalināšanu. Mainoties vietām un iejūtoties gan saimnieka, gan kalpa situācijā, viņas maina drēbes, valodu un uzvedību.

Lomu spēles un sajauktas identitātes, fantāzijas par noziegumu un sodu, iekāri un varaskāri – tas ir izsmalcināti sadomazohistisks rituāls, kurā nozīme ir katrai detaļai. Viņas vada nepiepildītas ilgas un sapņi, kurus labāk būtu paturēt noslēpumā. Sakāve var būt salda un sāpīga reizē. Savu jūtu un iedomu cietumā kalpones vēlas būt skaistas, laimīgas un brīvas. Taču tā ir ļoti bīstama spēle.

Izrādes lomas atveido aktrises Rēzija Kalniņa, Ilze Ķuzule-Skrastiņa un Ieva Segliņa. Iestudējuma režisors un telpas iekārtojuma autors ir Viesturs Meikšāns, kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa, komponists – Māris Dejus un gaismu mākslinieks – Harijs Zālītis.