Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Zināms uzvarētājs, kurš saņem ielūgumus uz Dailes teātra izrādi “Amerika jeb Bez vēsts pazudušais”

Redakcija
Redakcija

Portāla KultūrasVēstis.lv rīkotais konkurss, kas tapis sadarbībā ar Dailes teātri, ir noslēdzies. Divus ielūgumus uz režisora Dž. Dž. Džilindžera iestudēto izrādi „Amerika jeb Bez vēsts pazudušais” 1. decembrī plkst. 19.00 Dailes teātrī dāvanā saņem AGITA BEĶERE.

Jauns emigrants Karls Rosmans no Eiropas ar kuģi ieradies Ņujorkā. Te viņš iepazīstas ar visdažādākajiem tipiem – vairākiem bezdarbniekiem, bagātu dāmīti, viesnīcas istabenēm. Katram no tiem attiecībā uz viņu ir kādi nolūki, prasības un vajadzības, bet galu galā Karls nokļūst uz ielas praktiski bez iztikas līdzekļiem un dodas darba meklējumos.

Francs Kafka (1883-1924) ir viens no pazīstamākajiem 20.gadsimta vācu valodā rakstošajiem autoriem, bet lielākā daļa viņa darbu publicēti pēc rakstnieka nāves 40 gadu vecumā. „Amerika jeb Bez vēsts pazudušais” (1916) ir pirmais Kafkas romāns, kurā autors apraksta Ameriku, kurā pats nekad nav bijis. Romāns palicis nepabeigts un apraujas gandrīz pusvārdā – tāpat kā citi Kafkas romāni, un tas ļauj mums pašiem iztēloties rakstnieka varoņu likteni absurdi satraucošajā pasaulē.

Lomas atveidos Edijs Zalaks, Dainis Gaidelis, Kaspars Zāle, Samira Adgezalova, Gints Andžāns, Mārtiņš Upenieks, Lelde Dreimane, Ērika Eglija, Dārta Daneviča un Gatis Legzdiņš. Jauniestudējuma scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Ilze Vītoliņa, horeogrāfe – Inga Krasovska, gaismu mākslinieks – Igors Kapustins, mūzikas konsultants – Juris Vaivods.

Apsveicam uzvarētāju un lūdzam sazināties par ielūgumu saņemšanu, rakstot vēstuli uz liene@dailesteatris vai zvanot (+371) 26322111.

Vairāk par izrādi lasi ŠEIT.


Konkurss tapis sadarbībā ar Dailes teātri.