Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Tapis jauns latviešu oriģināldramaturģijas iestudējums “Balta vārna melnā krāsā”

Redakcija
Redakcija

Tapis jauns latviešu oriģināldramaturģijas iestudējums “Balta vārna melnā krāsā”
Foto: Gunārs Janaitis

Dailes teātra Mazajā zālē 20. maijā notika pirmizrāde latviešu oriģināldramaturģijas iestudējumam – Alekseja Ščerbaka šodienas drāmai “Balta vārna melnā krāsā”. Tā režisors ir Intars Rešetins.

Kādā Latvijas pilsētā dzīvo parasta ģimene – mājā, kuru uzcēlis vectēvs, lai visa ģimene būtu kopā. Tikai tagad izrādās, ka tas nevienam nav vajadzīgs. Turklāt vēl Antra ir atradusi kādu, kas ir no citas pasaules. Kādu melno. Nu, ne gluži. Viņš ir sīrietis. Un Latvijas pilsētā vajag pavisam maz, lai kļūtu par vietējo zvaigzni.Kad mājā ienāk svešs cilvēks, viss izmainās. Nekas vairs nav kā agrāk. Baltajiem vīriešiem acīs parādās bailes. Ģimene vairs nevar visi kopā sēdēt pie viena galda. Izrādās, ka dzīve nav iekārtota pēc noteikumiem. Žēl.

Alekseja Ščerbaka luga „Balta vārna melnā krāsā” 2017. gadā ieguva 1.vietu Dailes teātra oriģināldramaturģijas lugu konkursā „Austrumi ienāk Latvijā. Patvērums un (ne)satikšanās”, kas tika rīkots ar LR Kultūras ministrijas atbalstu, gatavojoties Latvijas 100-gadei.

Izrādē spēlēs Ērika Eglija (Antra), Pēteris Liepiņš (Kārlis), Ilze Vazdika (Edīte), Sarmīte Rubule (Paula), Lauris Subatnieks (Vilis), Dainis Grūbe (Adals), Mārtiņš Počs (Aldis), Akvelīna Līvmane (Mirdza), Lidija Pupure (Taņa), Āris Rozentāls (Ojārs), Elīza Marija Rešetina, Rebeka Rēķe (Paulas meitas).

Iestudējuma režisors ir Intars Rešetins, radošajā komandā vēl darbojās scenogrāfs Kristaps Skulte, kostīmu māksliniece Agnese Kaupere, mūzikas autors Mārcis Judzis, video māksliniece Laura Rožkalne-Ozola un gaismu māksliniece Māra Vaļikova.