Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm maijā un jūnijā

Redakcija
Redakcija

Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm maijā un jūnijā
Dailes teātris
Foto: epadomi.lv

23.martā sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm maijā un jūnijā, kad paredzētas pirmizrādes “Karmena” Lielajā zālē, “Kaķis uz nokaitēta skārda jumta” Mazajā zālē, “Pielūdzēja Nr.1” un “Uzvarētājs var būt tikai viens” Kamerzālē, kā arī koncerts “Spanovska ballīte – 3.sērija” sezonas noslēgumā un balle pēc pēdējā koncerta.

Lietuviešu režisors Rolands Atkočūns iestudēs Prospēra Merimē “Karmenu” – pirmizrāde 26.maijā. Karstajā Spānijā brīvību mīlošā čigāniete Karmena savaldzina kavalēristu basku Hosē, ievilinot viņu bīstamajā kontrabandistu dzīvē. Karmenas un Hosē kaislīgais mīlas stāsts ir īss un liktenīgs. Viņiem nav nākotnes, viss notiek vienīgi šeit un tagad. Mīlestība un nāve ir cieši līdzās. Kā tauriņš Karmena lido uz uguns liesmām, zinot, ka apdedzināsies un ne mirkli to nenožēlojot. Viņa tik ļoti ienīst nebrīvi, ka gatava maksāt ar savu dzīvību. Savu slaveno noveli „Karmena” Prospērs Merimē sarakstījis 1845.gadā. Titullomā būs Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Hosē – Artūrs Skrastiņš, Mikaēla – Kristīne Nevarauska, Toreadors – Dainis Grūbe, pārējās lomās - Pēteris Liepiņš, Lelde Dreimane, Artis Robežnieks, Ērika Eglija, Vita Vārpiņa, Anete Krasovska, Aija Dzērve, Gints Grāvelis, Mārtiņš Počs, Gints Andžāns, Mārtiņš Upenieks, Kaspars Zāle, Artūrs Dīcis, Pēteris Gaudiņš, Aldis Siliņš un Edijs Zalaks.

Mazajā zālē režisore Laura Groza-Ķibere iestudēs Tenesija Viljamsa lugu “Kaķis uz nokaitēta skārda jumta” (pirmizrāde – 25.maijā). Bagātā uzņēmēja Lielā Tēta ģimene ir sapulcējusies kopā, lai nosvinētu ģimenes galvas dzimšanas dienas svinības. Viesībām tiešām ir iemesls – Lielais Tētis ir uzzinājis labus jaunumus par savu veselību, kas lika raizēties visai ģimenei. Tādai ģimenei, kurā viss ir meli un visi ir meļi... Satumstot maigajai Amerikas Dienvidu naktij, viņiem visiem kopā un katram atsevišķi nākas saskarties ar tām duļķēm, kas nosēdušās neizrunāto problēmu bezdibeņos. Lielā Tēta dēls Briks ar savu vienaldzību un alkoholismu jau reiz ir izraisījis kādu traģēdiju. Viņa sieva – skaistā „Kaķene” Megija – ir apņēmības pilna melus padarīt par patiesību. Vai nebūtu smieklīgi, ja tā izrādītos patiesība? „Kaķis uz nokaitēta skārda jumta” ir viens no pazīstamākajiem Tenesija Viljamsa darbiem un viņa paša mīļākā luga, kas ieguvusi Pulicera prēmiju dramaturģijā (1955). Lomas atveidos Rēzija Kalniņa, Juris Žagars, Ilze Vazdika, Āris Rozentāls, Ieva Segliņa, Lauris Dzelzītis, kā arī Kārlis Pārups un Paula Pārupa. Luga „Kaķis uz nokaitēta skārda jumta” tiek izrādīta saskaņā ar vienošanos ar „The University of the South”, Sewanee, Tennessee”.

Kamerzālē 14.maijā notiks pirmizrāde “Pielūdzēja Nr.1” - Venta Vīnberga dramatizējums, iedvesmojoties no Stīvena Kinga, ko iestudēs Gundars Silakaktiņš. Kāda slavena rakstnieka un bestselleru autora spalvai pieder romānu sērija par Viktorijas laiku varoni. Tikai viņam pašam no šīs varones jau nāk vēmiens. Kad kādu dienu rakstnieks cieš auto avārijā, viņu izglābj bijusī medmāsa, kura ir viņa romānu kaislīgākā fane. Medmāsa pārved rakstnieku uz savām mājām un piespiež sarakstīt jaunu grāmatu par savu mīļāko varoni – tādu, kas būtu veltīta vienīgi viņai. Kad rakstnieks to pabeigs... „Pielūdzēja Nr. 1” ir psiholoģiskais trilleris, kas apliecina, ka vislielākās šausmas mīt cilvēka prātā. Īpaši tad, ja tas saslimis. Lomās būs Indra Briķe un Lauris Subatnieks.

Savukārt vācu režisors Franks Hoiels Kamerzālē iestudēs Ivo Brieža lugu “Uzvarētājs var būt tikai viens”. Šajā pasaulē pozīcijas nemainās gadiem ilgi un ierakumi jau tiek dēvēti par mājām. Aklums un bezdarbība ir pieņemta kā normālība. Mēs grimstam nespējas purvā, mūs saēd komforts un melanholija. Tāpēc ir jārada jauns ierocis, kas satrieks ienaidnieku lupatu lēveros. Uzvarētājs var būt tikai viens. Tāpēc par katru cenu jābūt oriģinālam. Ir jāsāk apelēt pie cilvēka pašcieņas un skaistuma ideāliem. Vidusceļa nav, jo tas būtu viduvējību ceļš. Lomas atveidos Ivars Auziņš, Sarmīte Rubule, Juris Bartkevičs un Dārta Daneviča. Pirmizrāde paredzēta 28.maijā.

Dailes teātris sezonu noslēgs ar koncertu “Spanovska ballīte – 3.sērija”. Tajā aktieri atkal satiksies jautrā ballītē. No smiekliem līdz nopietnībai un atkal atpakaļ... Protams, ekskluzīvi – tikai 3 koncertos 15., 16. un 17.jūnijā! Pēc pēdējā koncerta – sezonas slēgšanas balle! Koncertā piedalīsies Olga Dreģe, Rēzija Kalniņa, Sarmīte Rubule, Aija Dzērve, Ērika Eglija, Inita Sondore, Ieva Segliņa, Lelde Dreimane, Anete Krasovska, Ieva Florence, Juris Strenga, Pēteris Liepiņš, Artis Robežnieks, Gints Grāvelis, Lauris Subatnieks, Aldis Siliņš, Gints Andžāns, Kaspars Zāle, Mārtiņš Upenieks, Edijs Zalaks un Niklāvs Kurpnieks. Koncerta veidotāju radošā grupa ir Intars Rešetins, Juris Vaivods, Kristaps Skulte, Anna Heinrihsone un Inga Krasovska.

Maija piedāvājums par īpašo cenu būs izrāde “Trīs māsas” 12.maijā, kad biļešu cenas būs 5 un 7 EUR. 2.maijā pēdējo reizi tiks spēlēta izrāde “Lielā melu burtnīca”, bet 7.maijā – “Ja tevis vairs nebūtu”.