Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Foto: Pētera Krilova jauniestudējums Dailes teātrī "Lielā melu burtnīca"

Redakcija
Redakcija
23.martā Dailes teātrī notiks iestudējuma “Lielā melu burtnīca” (Agotas Kristofas darba oriģinālais nosaukums – “Piezīmju burtnīca”) pirmizrāde. Jauniestudējuma režisors ir Pēteris Krilovs.

Dailes teātris informē, ka aktieris Dainis Grūbe veselības stāvokļa dēļ izrādes “Lielā melu burtnīca” aktieru sastāvā neatgriezīsies.

Ungāru izcelsmes rakstniecei Agotai Kristofai (dz. 1935) romānā „Piezīmju burtnīca” (1987, nosaukums tiek tulkots arī kā „Melu burtnīca”) ir izdevies gandrīz vai bībeliski būvētā romāna sižetā skarbi aprakstīt līdz sīkumiem precīzu cilvēku dzīvi, kaisli un alkas totalitāra režīma valstī. Skatītāji, kuri kaut nedaudz pieredzējuši vai tikai dzirdējuši par visas Austrumeiropas murgaino pieredzi no II Pasaules kara beigām līdz PSRS sabrukumam, kā līdzībā vai pasakā izies cauri cilvēka smagai, nerimtīgai cīņai par brīvību un cilvēcību. Šis ir robežstāsts par cilvēkiem, brāļiem, valstīm, par to, kā dzīvot nevajadzētu un pēc Dieva likumiem nedrīkst, bet šis stāsts ļoti modina ilgas dzīvot.

Foto: Agnese Zeltiņa