Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Sarunas Smiļģa kabinetā ar Artūru Skrastiņu

Redakcija
Redakcija

Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā 2019. gada 21. novembrī plkst. 18.00 viesosies Dailes teātra aktieris, kurš apmeklētāju iecienītajās “Sarunās Smiļģa kabinetā” kopā ar muzeja vadītāju Jāni Siliņu ielūkosies aktiera radošās dzīves dažādos aspektos. Artūrs Skrastiņš jau vairāk nekā divdesmit gadus ir Dailes teātra aktieris un ir viens no visvairāk nodarbinātiem, skatītāju iemīļotiem un profesionāli spilgtākajiem Latvijas skatuves māksliniekiem.

Viņa veidoto tēlu galerija ir ļoti plaša, jo tajā ir gan “Meža gulbju” jaunākais brālis, Raiņa Gatiņš, R. Blaumaņa Pičuks, “Raudupietes” Kārlis, V. Šekspīra Hamlets un Ričards III, gan J. Hašeka Šveiks, A. Čehova Trigorins un Ivanovs, Jevgeņijs Oņegins un Fausts, gan Podsekaļņikovs izrādē „Finita la comedia!" un Makmērfijs "Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu" iestudējumā.

Artūra Skrastiņa 2012. gadā saņemtajai Harija Liepiņa balvai šogad pievienojās aktiera un režisora Žaņa Katlapa balva. Vairākkārt aktieris ir godināts “Spēlmaņu nakts” ceremonijās, saņemot balvas par izcilām lomu interpretācijām.