Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm novembrī un decembrī

Redakcija
Redakcija

Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm novembrī un decembrī
foto no izrādes "Jērādiņa"

14.septembrī sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm novembrī un decembrī. To vidū ir trīs pirmizrādes – “Peldošie – ceļojošie. 2.daļa” Lielajā zālē, “Klusā daba ar resno puisēnu” Mazajā zālē, “Brutāls un dēls” Kamerzālē, kā arī Vecgada koncerts un atkalsatikšanās ar izrādi “Jērādiņa”.

Ar izrādi “Peldošie – ceļojošie. 2.daļa” Dailes teātrī debitēs režisors Vladislavs Nastavševs. Mihaila Kuzmina “mīlas trīsstūru, četrstūru un piecstūru 20.gadsimta sākumā 2 cēlienos” pirmizrāde paredzēta 2.decembrī. Režisora Vladislava Nastavševa JRT iestudētās izrādes „Peldošie - ceļojošie” varoņi savās tālākajās gaitās tagad turpina dzīvot Dailes teātrī. Te viņi visi atkal būs kopā: galēji bezprātīgā, katastrofas un skandālu alkstošā Poļina, cildenā Iraīda ar apdullinošo temperamentu, amizantais zvēriņš Ļoļečka, Orests kā mūžīgs sirdsapziņas pārmetums, mīlas mokās nomocījies Lavriks un pārējie. Viņi mūžīgi ceļo. Viņi vienmēr ir peldošie. Pēterburgas baltajās, nemierpilnajās naktīs un lauku muižas mānīgajā mierā atdzimst Atlantīda, kas sen jau nogrimusi. Divkosīgas spēles, nāvīgs apnikums un garlaicība, parastās žāvas vārdos, pieputējušas dvēseles un slinkums sirdī. Bet kaut kur taču ir spoža, jautra, priecīga dzīve... Kur uz visu ir sajūsmas pilnas acis. Lai pēc tam nav par tām kauns. Lai var dzīvot skaisti un brāzmaini! Kā padarīt dzīvi harmonisku un laimīgu? Izrādē spēlēs aktieri Ērika Eglija, Dainis Grūbe, Mārtiņš Upenieks, Lauris Dzelzītis, Indra Briķe, Kristīne Nevarauska, Ģirts Ķesteris, Dainis Gaidelis, Gints Grāvelis, Intars Rešetins, Lelde Dreimane un Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

Režisors Mihails Gruzdovs Mazajā zālē iestudēs Jona Sapdaru traģikomēdiju “Klusā daba ar resno puisēnu” – pirmizrāde plānota 17.novembrī. Datoru ģēnijs Pompīlijs dzīvo kopā ar savām trim tantēm. Šī ir pieklājīga māja, un tantes kā trīsgalvu pūķis sargā savu mīļoto māsasdēlu no visa ļaunā. Mīlot un rūpējoties par savu dārgo māsasdēlu, tantes pat Pompīlijam nolīgst prostitūtu Lilī. Viss nav tik vienkārši, jo Pompīlijs ir ļoti resns. Un ļoti jūtīgs. Tad arī sākas problēmas, jo Pompīlijs iemīlas Lilī. Freids ir teicis: „Pie visa vienmēr ir vainīgi vecāki.” Tuvāko cilvēku ietekme uz mūsu dzīvēm ir ļoti liela. Jauniestudējumā spēlēs aktieri Artis Robežnieks, Olga Dreģe, Akvelīna Līvmane, Lidija Pupure un Ieva Florence.

Kamerzālē Gerija Ouena lugu “Brutāls un dēls” iestudēs Dmitrijs Petrenko (pirmizrāde 30.novembrī). Pusaudzim Laiamam nākas pārcelties uz nekurienes vidu, lai dzīvotu kopā ar tēvu, kuru viņš vispār nepazīst. Laiama tēvs ir īsts mačo, turklāt vēl dzīvo kopā ar apšaubāmas morāles sievišķi. Un ne jau velti tēva iesauka ir „Brutāls”. Protams, ka Laiams jūtas nervozs un vientuļš, protams, ka viņš buntojas. Kurš kuru galu galā pievārēs? Lomas atveidos Lauris Subatnieks, Vita Vārpiņa, Dārta Daneviča un Mārtiņš Počs vai Niklāvs Kurpnieks.

Tradicionālo Vecgada koncertu šogad iestudēs režisors Herberts Laukšteins, pirmais koncerts paredzēts 16.decembrī. Koncertā Madara Kalniņa vadītās mūziķu grupas pavadīti, dziedās Ieva Segliņa, Ērika Eglija, Lelde Dreimane, Sarmīte Rubule, Olga Dreģe, Artūrs Skrastiņš, Jānis Paukštello, Gints Andžāns, Artis Robežnieks, Gints Grāvelis, Aija Dzērve un Ivars Auziņš. No apcerīgā līdz nopietnajam, no tikšanās prieka līdz šķiršanās skumjām – kontrastu pilns Vecgada koncerts. Šoreiz skatītājiem būs iespēja dzirdēt dziesmas, kuras Dailes teātrī aktieru izpildījumā dzirdētas reti vai nav dzirdētas nemaz.

No 16.decembra Kamerzālē vairākās izrādēs jaunos skatītājus atkal gaida tikšanās ar aktieri Pēteri Liepiņu un komponistu un pianistu Imantu Zemzari Alberta Kronenberga “Jērādiņā” - Pēteronkulis stāstīs bērniem par dzīvi laukos. Savulaik jocīgo, dzīvespriecīgo stāstu par Gerhardu Erhardu Sīpoliņu mazie skatītāji zināja no galvas. Humoristiskie, satīriskie, asprātīgie panti vēsta par mazu pilsētas puišeli, kurš dodas pavadīt vasaru pie sava lauku tēvoča un piedzīvo daudzas jo daudzas dēkas. Kompānijā ar ganu zēnu Janku viņi ļaujas jautriem ikdienas dzīves piedzīvojumiem – svin Jāņu vakaru, brauc uz īstu gada tirgu un cīnās ar bitēm. 1982. gadā iestudētā izrāde „Jērādiņa” Dailes teātrī tika spēlēta 10 gadus un piedzīvoja rekordlielu izrāžu skaitu – ap 350 izrādes, tad atgriezās uz skatuves 2009.gadā. Šajā decembrī Gerhards Erhards Sīpoliņš atkal tiksies ar saviem skatītājiem.

Novembra piedāvājums par īpašo cenu būs komēdija “Reāli sliktie puiši” 2.novembrī - uz šo izrādi visu biļešu cena būs 5 un 7 EUR.