Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Dailes teātris noslēdz sezonu

Redakcija
Redakcija

Līdz ar pēdējo koncertu “Spanovska ballīte – 4.sērija” ir noslēgusies Dailes teātra 2017./2018.gada sezona. Tās noslēgumā Dailes teātra darbinieki piedalījās iekšējā aptaujā, lai noteiktu, kuri bijuši aizvadītās sezonas labākie kolēģi. Rezultāti tika paziņoti 10.jūnija vakarā pēc noslēguma koncerta.

Darbinieki noteica savus favorītus četrās kategorijās. Par sezonas labāko aktrisi tika atzīta Lilita Ozoliņa par galveno Modas lomu Mazās zāles iestudējumā “Harolds un Moda” un lomu Kamerzāles izrādē “Atzīšanās”. Par labāko aktieri kolēģi atzina Ģirtu Ķesteri, kuram aizvadītā sezona bijusi lomām bagāta – Helge izrādē “Svinības”, Ivans izrādē “ART” Lielajā zālē un lomas izrādēs “Atzīšanās” un “Inde” Kamerzālē. Sezonas labākā izrāde pēc teātra darbinieku domām bijusi Jasmīnas Rezā “ART” Dž.Dž.Džilindžera režijā.

Par labāko aizskatuves darbinieku tika atzīta Dailes teātra trupas vadītāja Indra Laure, bet veicināšanas balva izpalīdzīgākajam kolēģim tika piešķirta ārpusrepertuāra projektu koordinatorei Baibai Muceniecei. Īpaši tika sveikti arī aizvadītās sezonas nodarbinātākie aktieri Lauris Subatnieks un Indra Briķe.

Ar pēdējo koncertu “Spanovska ballīte – 4.sērija” ir izskanējusi Dailes teātra 2017./2018.gada sezona. Tās laikā skatītājiem tika piedāvāti 16 jauniestudējumi – 5 izrādes un 2 koncerti Lielajā zālē, 6 izrādes Mazajā zālē un 3 Kamerzālē. Sezonas visspēlētākās izrādes bija “Mūsējās” (35 izrādes), “ART” (26), “Svinības” (25), “Liec Dievam pasmieties” (25) un “Niķa un Riķa stiķi” (24). Sezonas laikā Dailes teātri apmeklējuši gandrīz 174 tūkstoši skatītāju.

Teātra kolektīvs un vadība pateicas Dailes teātra skatītājiem par uzticību sezonas garumā un cer uz tikšanos nākamajā, 2018./2019.gada sezonā!