Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Tuvojas Dailes teātra izsludinātā lugu konkursa „Austrumi ienāk Latvijā

Redakcija
Redakcija

Šī gada sākumā Dailes teātris ar LR Kultūras ministrijas piešķirtā finansējuma atbalstu oriģināldramaturģijas attīstībai Latvijā izsludināja pilna apjoma lugu konkursu, kura tēma ir „Austrumi ienāk Latvijā. Patvērums un (ne)satikšanās”. Šobrīd jau tuvojas darbu iesniegšanas termiņš - 24.oktobris.

Tēmas izvēles pamatojums ir mudināt diskusiju par attiecībām, konfliktu un iespējamo sintēzi starp savējo-svešo, mājām-emigrāciju, apliecinājumu-noliegumu. Žanra izvēle lugām ir brīva.

Lugu konkurss ir viens no notikumiem, gatavojoties Latvijas 100gadei, lai 2018.gadā Dailes teātrī iestudētu jaunu, aktuālu latviešu oriģināldramaturģijas darbu.

Konkursa darbi iesniedzami Dailes teātrī (Brīvības ielā 75, Rīgā, LV-1001). Darbu iesniegšanas termiņš ir 2016.gada 24.oktobris. Darbs iesniedzams datorizdrukas formātā un elektroniski.

Konkursam iesniegtos darbus vērtēs teātra žūrijas komisija, kas vadīsies no profesionālajiem apsvērumiem, vērtējot lugas pēc to piemērotības teātra repertuāram, interesēm un vajadzībām. Konkursa galvenā balva pirmajai vietai ir 5000 EUR (pirms nodokļu nomaksas). Papildus žūrija piešķirs vairākas veicināšanas balvas. Konkursa kopējais balvu fonds ir 10 000 eiro.
Konkursa rezultāti tiks izziņoti Dailes teātra mājaslapā ne vēlāk kā 2017.gada 20.februārī.

Konkursa nolikums: dailesteatris.lv