Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Dailes teātra Zinību stundā – režisors Jānis Streičs

Redakcija
Redakcija

Turpinot Dailes teātra radošo programmu ideju, 13.martā notiks nākamā tikšanās ciklā “Zinību stunda. Pieredze un pārdomas lekcijas formā”. Sarunā “Teātris un teatralitāte kino” tiksies režisors Jānis Streičs un kinokritiķe Daira Āboliņa.

Jāņa Streiča ironiski teatrālā maniere, veidojot cilvēku attiecības un situācijas uz ekrāna, raksturo viņa neatkārtojamo režisora rokrakstu. Jāņa Streiča spēja savienot teātra un kino valodu, izveidojot īpašu realitātes un nosacītas teatralitātes stilu, padara viņa filmas atpazīstamas pēc viena kadra.

Vai režisoram ir sava metode, kā noturēt aktierspēli vienotā stilā? Ko nozīmē Streiča aktieriskie pasjansi? Tikšanās reizē Jānis Streičs atļaus ieskatīties sava radošā procesa aizkulisēs.

Zinību stunda notiks pirmdien, 13.martā, plkst.18.30 Dailes teātra Kamerzālē. Bezmaksas ielūgumus uz to varēs saņemt no 6.marta plkst.10.00 visās “Biļešu Paradīzes” kasēs. Vietu skaits ierobežots, tāpēc viens interesents var saņemt divus ielūgumus. Pasākuma aptuvenais ilgums būs 1,5h.

Dailes teātra Zinību stundas tiek īstenotas sadarbībā ar Teātra attīstības apvienību "Daile", un bezmaksas ieeju tajās nodrošina AS „Olainfarm” finansiālais atbalsts. Dailes teātra radošo projektu vadītāja ir Indra Rubene-Vilipsone.