Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm septembrī un oktobrī

Redakcija
Redakcija

5. jūnijā sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra nākamās sezonas izrādēm septembrī un oktobrī. To vidū arī vairākas pirmizrādes – “Planēta Nr. 85” un “Lulū” Lielajā zālē, “Kaisles vilciens” Mazajā zālē un “Kāršu spēle” Kamerzālē.

2018./2019.gada sezona tiks atklāta ar Lielās zāles iestudējumu bērniem “Planēta Nr. 85”. Tās pirmizrāde notiks 1.septembrī. Kāds puisis iemanto brīnumainu iespēju ceļot laikā. Šajā ceļojumā viņš satiek savus vecākus un vecvecākus – tādā vecumā, kādā tagad ir viņš pats. Satiek savu pagātni un savus senčus – lai atrastu ceļu atpakaļ pats pie sevis un savas būtības. Šis ir stāsts bērniem un viņu vecākiem.

Izrādes lomās iejutīsies Gints Andžāns, Mārtiņš Počs, Ērika Eglija, Dārta Daneviča, Niklāvs Kurpnieks, Olga Dreģe, Edijs Zalaks, Artūrs Dīcis un Sarmīte Rubule. Iestudējuma režisors būs Dmitrijs Petrenko, viņa radošajā komandā vēl ir dramaturģe Justīne Kļava, scenogrāfe Sintija Jēkabsone, kostīmu māksliniece Baiba Litiņa un muzikālais konsultants un aranžējumu autors Juris Vaivods.

19. septembrī pirmizrāde Mazās zāles iestudējumam “Kaisles vilciens”. Tenesija Viljamsa luga, kas latviešu skatītājam pazīstama ar nosaukumu “Ilgu tramvajs”, ir viens no pazīstamākajiem amerikāņu dramaturga darbiem un saņēmusi Pulicera prēmiju (1948).

Blanšai nav nav ne darba, ne iztikas līdzekļu, taču viņas bagātā fantāzija tiecas uz visu skaisto un izsmalcināto – pat ja tā būtu tikai nožēlojama imitācija. Savukārt Stenlijam ir vienkāršas intereses, un Blanšas sapņi viņu kaitina. Viņi ir divi pretstati, un konflikts starp viņiem ir neizbēgams un nežēlīgs. Kad sentimentālai sapņainībai pretī stājas skarba brutalitāte, atliek izvēlēties – saņemt visu drosmi, lai skatītos acīs realitātei, vai arī palikt savā sapņu pasaulē. Regnāra Vaivara veidotajā iestudējumā piedalīsies aktieri Anete Krasovska, Ieva Florence, Gints Grāvelis un Kaspars Zāle.

21.septembrī jau atkal pirmizrāde Lielās zāles iestudējumam – Franka Vēdekinda “Lulū” Dž.Dž.Džilindžera režijā. Pienāk brīdis, kad sievietē beidzas eņģelis un sākas velns. Viņa dzīvo greznībā, bet viņai ar to ir par maz. Viņa nezina, vai kaut reizi dzīvē ir mīlējusi. “Ja viņam būtu kaut mazākā nojausma par to, kāda es patiesībā esmu, viņš man uzkārtu kaklā akmeni un noslīcinātu jūrā visdziļākajā vietā,” viņa saka par savu vīru, kurš viņu mīl un kuru var mānīt bezgalīgi. Viņa uztur vīriešu dvēselē uguni un iegrūž viņus bezdibenī. Viņa kļūst par dzīves lāstu un bendi saviem vīriešiem. Kad viņa beidzot būs apmierināta? Un kā lai izārstējas no viņas?

Izrādes “Lulū” lomās iejutīsies Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Andris Bulis, Dainis Grūbe, Mārtiņš Upenieks, Dainis Gaidelis un Lelde Dreimane. Izrādes scenogrāfs būs Artūrs Bērziņš, kostīmu māksliniece - Katja Šehurina.

11. oktobrī pirmizrāde būs režisores Lauras Upenieces veidotajam iestudējumam – projekta “Brīva skatuve” ietvaros taps amerikāņu dramaturga Donalda Lī Koburna “Kāršu spēle”. Ja viesu dienā veco ļaužu pansionātā neviens neapciemo, šī viesu diena var būt visai nepatīkama. Lai kliedētu vientulību, nīgrais īgņa Vellers izklaidē attapīgo Fonziju ar kāršu spēli. Vellers līdz šim sevi ir uzskatījis par vienu no labākajiem kāršu spēlētājiem. Bet viņš nekad mūžā nav sastapis nevienu, kam tā veiktos kāršu spēlē kā Fonzijai. Kāršu spēle ir labas zāles pret garlaicību. Tajā var paslēpties ne tikai no ārstējošā personāla un marasmatiskajiem kaimiņiem, bet arī no pašas nežēlīgās dzīves. Galu galā abiem spēlmaņiem nāksies atklāt savas kārtis. Kurš būs uzvarētājs šajā spēlē? Lomas iestudējumā uzticētas Pēterim Liepiņam un Lidijai Pupurei. Tā scenogrāfiju un kostīmus veidos Gerda Šadurska.

Septembra piedāvājums par īpašo cenu būs izrāde “Brutāls un dēls” 26.septembrī un “Kam no Vilka kundzes bail?” 30.septembrī - tām biļešu cena būs 6 EUR. Savukārt, izrādei “Karmena” 3.oktobrī biļešu cena visā zālē būs tikai 5 un 7 EUR.

Atgādinām, ka ir sākusies Dailes teātra 2018./2019.gada sezonas abonementu maiņa un tirdzniecība. Sezonas abonementus var iegādāties Dailes teātra kasē, to cena atkarībā no sēdvietām ir 65 un 75 EUR. Abonementu maiņa tiks veikta līdz 1.augustam.