Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Dailes teātra Zinību stunda “Teātris caur kases lodziņu II: cik man jāmaksā par izrādi, varbūt tik, cik vēlos?”

Redakcija
Redakcija

Turpinot Dailes teātra radošo programmu ideju, 10.aprīlī notiks nākamā lekcija - “Teātris caur kases lodziņu II: cik man jāmaksā par izrādi, varbūt tik, cik vēlos?”. To piedāvās Kultūras akadēmijas profesors, filozofijas doktors (Dr.phil) Ivars Bērziņš.

Valsts aizvien vairāk attālinās no kultūras dotēšanas. Par spīti politiskajiem uzstādījumiem, kultūras institūcijām daudz spēcīgāk jāstrādā pie saviem tiešajiem ieņēmumiem. Ļoti daudz tiek runāts par sponsorēšanu, par līdzekļu piesaisti, pēdējos gados arī par crowdfunding. Tiek meklētas veiksmīgākās juridiskās formas un dažādi likumiskie nosacījumi.

Tas viss ir ļoti svarīgi, taču… Pamatā ir pašas institūcijas tiešie ieņēmumi - pārdotais pakalpojums. Pārsteidzoši, bet par šo instrumentu ilgu laiku ir bijis ļoti maz pētījumu un diskusiju. Biļetes cenas izveidošana teātrim kļūst aizvien sarežģītāka. Ir jāņem vērā gan ražošanas izmaksas, gan teātra konkurētspēja, patērētāju spēja un vēlme maksāt, kā arī “vērtība, kas ļauj gūt teātra pieredzi”. Pēdējā laikā pasaulē tiek eksperimentēts un praktizēts ar jaunām metodēm, lai iekarotu klientu uzmanību un veidotu ar tiem jaunas attiecības.

Ivara Bērziņa lekcija notiks pirmdien, 10.aprīlī, plkst.18.30 Dailes teātra Kamerzālē. Bezmaksas ielūgumus uz to var saņemt no 3.aprīļa plkst.10.00 visās “Biļešu Paradīzes” kasēs. Vietu skaits ierobežots, tāpēc viens interesents var saņemt divus ielūgumus. Lekcijas aptuvenais ilgums būs 1,5h.

Dailes teātra Zinību stundas tiek īstenotas sadarbībā ar Teātra attīstības apvienību "Daile", un bezmaksas ieeju tajās nodrošina AS „Olainfarm” finansiālais atbalsts. Dailes teātra radošo projektu vadītāja ir Indra Rubene-Vilipsone.