Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Notikusi preses konference par Dailes teātra jaunās sezonas aktualitātēm

Redakcija
Redakcija

Notikusi preses konference par Dailes teātra jaunās sezonas aktualitātēm
Izstāde „Bīstamās rotaļas”

3.septembrī Dailes teātra Mazajā zālē notika preses konference, kurā mediju pārstāvji tika informēti par 2015./2016. gada sezonas aktualitātēm.

Preses konferencē piedalījās Dailes teātra direktors Andris Vītols, mākslinieciskais vadītājs Dž.Dž.Džilindžers, mārketinga un komunikācijas direktore Indra Rubene, režisori Laura Groza-Ķibere, Viesturs Meikšāns un Intars Rešetins, aktrise Rēzija Kalniņa un Dailes teātra 95 gadu jubilejas sezonas ģenerālsponsora AS „Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

Preses konferenci muzikāli bagātināja aktrises Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa un komponists Kārlis Lācis.

Dailes teātra direktors Andris Vītols uzsver: „Bez atbalstītājiem teātris var eksistēt tikai „izdzīvošanas režīmā”. Tāpēc lieldraugs, par ko šajā sezonā mums kļūst AS „Olainfarm”, ļauj būt drošākiem mūsu mākslinieciskajos meklējumos un piesaistīt radošos spēkus, kas realizē jaunas un vērienīgas idejas.”

AS „Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins, uzsākot sadarbību, atzīmē: „”Olainfarm” ir kļuvusi par Dailes teātra lieldraugu tā jubilejas gadā. Draugus vieno vērtības. Mums tā ir degsme un atdeve, ar kādu strādājam. Līdzīgi kā režisors un komanda ar visu sirdi strādā pie jaunas izrādes, tā mēs “Olainfarm” izstrādājam un uzlabojam zāles. Dailes teātris un mēs strādājam cilvēkiem, - lai uzlabotu garīgo un fizisko veselību. Novēlam spilgtu un bagātīgu sezonu teātra kolektīvam un skatītājiem!”

Jaunajā sezonā Lielajā zālē plānotas piecas pirmizrādes. Nika Dīra drāmu „Frankenšteins” pēc Mērijas Šellijas romāna motīviem iestudē režisore Laura Groza-Ķibere, jauniestudējuma pirmizrāde paredzēta 18.septembrī.


Nākamo jauniestudējumu veidos režisors Dž.Dž.Džilindžers – tā būs izrāde „Amerika jeb bez vēsts pazudušais” pēc Franca Kafkas darbu motīviem, pirmizrāde notiks 27.novembrī. Vecgada koncertu šogad iestudēs Laura Groza-Ķibere. 29.janvārī paredzēta Kārļa Lāča, Jāņa Elsberga un Evitas Mamajas mūzikla „Žanna d`Arka” pirmizrāde (režisors Dž.Dž.Džilindžers). Antona Čehova drāmu „Trīs māsas” iestudēs režisors Andrejs Žagars, pirmizrāde plānota 25.martā. Režisors Regnārs Vaivars veidos Ingmāra Bergmana „Laulības dzīves ainas” (pirmizrāde 20.maijā).

Pirmā pirmizrāde Mazajā zālē plānota 30.septembrī - Intars Rešetins būs režisors Floriana Zellera lugas „Ja tevis vairs nebūtu” jauniestudējumam.

Jaunās sezonas pirmā pirmizrāde notiks Kamerzālē 11.septembrī – tā būs Rēzijas Kalniņas monoizrāde „Oskars un Rozā dāma”, ko iestudē režisors Viesturs Meikšāns.

Šajā sezonā Dailes teātris atzīmēs 95 gadu jubileju, lekciju ciklā „Dailes teātra zinību stundas. Pieredze un pārdomas” daloties savās zināšanās (projekta vadītāja – Indra Rubene). Domājot par mūsu nākotnes skatītāju, notiks arī īpašs radošo darbnīcu cikls kopā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku un Teātra muzeju.

Dailes teātris turpinās arī pagājušajā sezonā aizsākto Dailes teātra izrāžu skati.

Attīstot mākslas telpas ideju, tiks veidotas izstādes Dailes teātra Mākslas telpā „Brīvības 75”. Pirmā izstāde „Bīstamās rotaļas”, kuras kuratore ir Inga Brūvere, tiks atklāta 11.septembrī.