Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Zināms uzvarētājs, kas iegūst 2 ielūgumus uz mūziklu „Žanna d`Arka” Dailes teātrī

Redakcija
Redakcija

Zināms uzvarētājs, kas iegūst 2 ielūgumus uz mūziklu „Žanna d`Arka” Dailes teātrī
Foto: Gunārs Janaitis

Portāla KultūrasVēstis.lv rīkotais konkurss, kas tapis sadarbībā ar Dailes teātri, ir noslēdzies.

2 ielūgumus uz režisora Dž. Dž. Džilindžera iestudēto mūziklu „Žanna d`Arka” 6. maijā plkst. 19.00 Dailes teātrī dāvanā saņem AGNESE SALMIŅA.

Apsveicam uzvarētāju! Par ielūgumu saņemšanu lūdzam sazināties, rakstot vēstuli uz e-pasta adresi liene@dailesteatris vai zvanot (+371) 26322111.

Konkurss tapis sadarbībā ar Dailes teātri.

Par mūziklu "Žanna d`Arka":
Simtgadu karš starp Franciju un Angliju ir ilgākais karš cilvēces vēsturē. Francija slīkst asinīs, tauta ir zaudējusi cerības, un valsti var glābt vienīgi brīnums. Taču ir pareģots, ka Franciju izglābs Lotringas jaunava – meitene no vienkāršās tautas. Dūja kļūs par ērgli, krusts – par zobenu, un Francija pacelsies kā Fēnikss no pelniem.
Žannai ir pavisam maz laika, lai piepildītu savu likteni. Viņu sauc Dieva balss. Viņa izies cauri ugunij un paliks ļaužu sirdīs uz laiku laikiem.


Titullomu atveido Ilze Ķuzule-Skrastiņa vai Ieva Segliņa. Pārējās lomās: Artūrs Skrastiņš (Karalis Šarls VII), Gints Grāvelis (Bīskaps Kašons), Intars Rešetins (Žans, jauns karavīrs), Ģirts Ķesteris (Žils de Rē, karavadonis), Ērika Eglija (Aragonas Jolanda, karaļa sievasmāte), Aldis Siliņš (Āksts), Lauris Dzelzītis (Žaks d‘Arks, Žannas tēvs), Aija Dzērve (Izabella, Žannas māte), Sanda Lapiņa, Rebeka Rēķe vai Elfrīda Geidmane (Mazā Žanna), Artis Robežnieks (Lauku mācītājs), Lelde Dreimane (Jauna zemniece / Meiča karā), Sarmīte Rubule (Jauna zemniece), Akvelīna Līvmane (Priore), Gints Andžāns (Prokurors), Dainis Gaidelis (Tiesnesis), Dainis Grūbe (Vēstnesis), Ivars Auziņš, Artūrs Dīcis, Mārtiņš Počs, Lauris Subatnieks, Edijs Zalaks, Mārtiņš Upenieks (Tauta, galminieki, karavīri, tiesneši), Kristīne Nevarauska, Esmeralda Ermale, Dārta Daneviča, Anete Krasovska, Ieva Florence (Tauta, galma dāmas, mūķenes).

Vairāk par izrādi lasāms ŠEIT.

"Žanna d`Arka" Dailes teātrī. Izrādes fragmenti (sadarbībā ar EpadomiTV):