Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:148, Did:0, useCase: 3


Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra jaunās sezonas izrādēm septembrī un oktobrī

Redakcija
Redakcija

Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra jaunās sezonas izrādēm septembrī un oktobrī
Dailes teātris

2.jūnijā sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra jaunās sezonas izrādēm septembrī un oktobrī. To vidū ir divas pirmizrādes – “8 mīlošas sievietes” Lielajā zālē un “Mīļākais” Mazajā zālē.

Režisors Dž.Dž.Džilindžers Lielajā zālē iestudēs Robēra Tomā kriminālo komēdiju “8 mīlošas sievietes”. Pirmizrāde paredzēta 21.septembrī. Kādā mājā, kas nošķirta no apkārtējās pasaules, ir sapulcējušās 8 sievietes. Tik daudz atšķirīgu sieviešu vienā vietā – tas pats par sevi jau rosina uz nepatikšanām. Viņas ir skaistas, kaislīgas, gudras un bīstamas. Katrai ir savs noslēpums, katrai savs skelets skapī. Un, kad ģimenes tēvs un apgādnieks tiek atrasts miris savā gultā ar nazi mugurā, šie skeleti sāk birt laukā no skapjiem. Katrai no viņām ir savs rūpīgi slēpts motīvs. Katra no viņām kļūst par aizdomās turamo. Neviena no viņām nav vainīga, bet vienai tomēr ir jābūt vainīgai. Īsts apburtais loks... Lomas jauniestudējumā atveidos Rēzija Kalniņa, Lilita Ozoliņa, Vita Vārpiņa, Indra Briķe, Kristīne Nevarauska, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Dārta Daneviča un Lelde Dreimane.

Ar jauniestudējumu “Mīļākais” Dailes teātrī atgriezīsies režisors un dramaturgs Genādijs Ostrovskis, kurš 2014.gadā šeit iestudēja melodramatisko komēdiju “Divi kapteiņi”. Psiholoģiskās drāmas “Mīļākais” pirmizrāde plānota 18.septembrī Mazajā zālē. ...Čeriševs ir profesors, lingvists. Vārdos viņš var izskaidrot visu pasauli. Taču viņš nav iedomājies, ka arī cilvēka dzīvei var būt apslēpta nozīme – tāpat kā vārdiem. Ka ilgus gadus viņam līdzās ir pastāvējusi vēl otra – cita, nezināma realitāte. Ar cilvēku viņam blakus kaut kas ir noticis, bet viņš to nav zinājis, nav jutis. Nu vairs nav, kam pajautāt, ar ko parunāt. Ja kāds visu paskaidrotu, viss nostātos savās vietās. Bet tagad uz pašu galveno dzīves jautājumu tā arī nav atbildes. Šis ir dramatisks stāsts par divu vīriešu mīlestību pret vienu sievieti, kuras vairs nav un kura negribot tagad ir savienojusi viņu dzīves. Viņu pazīšanās sākas ar pamatīgu kautiņu un lamāšanos, kas transformējas savādās abpusējās vizītēs un atklātās pārrunās. Dīvains mīlas trīsstūris, kurā iztrūkst viena dalībnieka. Pēc Genādija Ostrovska scenārija krievu kino režisors Valērijs Todorovskis uzņēmis filmu „Mīļākais” (2002) ar Oļegu Jankovski un Sergeju Garmašu galvenajās lomās. Dailes teātra jauniestudējumā lomās būs Intars Rešetins, Juris Žagars, Marija Daņiluka, Agnese Zeltiņa, Dainis Gaidelis, Mirdza Martinsone, Akvelīna Līvmane, Aija Dzērve, Anete Krasovska un Aldis Siliņš.

Septembra piedāvājums par īpašo cenu būs izrāde “Finita la comedia!” 24.septembrī, uz kuru biļešu cenas būs 5 un 7 EUR. Oktobra īpašais piedāvājums būs mūzikls “Žanna d`Arka” 13. un 14.oktobrī – uz šīm izrādēm biļešu cenas būs 5 un 9 EUR.