Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Dramaturgu teātra 16. studija vēl uzņem dalībniekus

Redakcija
Redakcija

Vēl dažas dienas var paspēt pieteikties nodarbībām Dramaturgu teātra 16. studijā, kas darbu sāks jau tuvākajās dienās - šā gada oktobrī. Nodarbības studijā vadīs teātra galvenais režisors Hermanis Paukšs, kas jau četrdesmit gadus nodarbojas ne vien ar režiju un rakstniecību, bet arī ar teātra pedagoģiju, un laika gaitā ir izveidojis un turpina pilnveidot efektīvu aktieru apmācības sistēmu. Ar topošajiem jaunajiem aktieriem un aktrisēm studijā strādās arī režisors, dramaturgs un aktieris Andris Zeibots un citi pieredzējuši aktieri un pedagogi.

Dramaturgu teātris ir sabiedrībā plašāk pazīstams ar savu unikālo pieeju studijas audzēkņu atlasei un mācību darbam. Saskaņā ar šo pieeju, studijā tiek uzņemti visi, kas to vēlas un ir sasnieguši 14 gadu vecumu - bez iestājeksāmeniem vai citiem priekšnoteikumiem. Dalībnieku maksimālais vecums nav noteikts, un mācību programma ir izveidota tā, lai katrs, kam ir vēlēšanās iemācīties brīvi kustēties, sadzirdami un saprotami runāt, uzstāties lielas auditorijas priekšā, varētu iegūt visas šīs iemaņas. Ne visi interesenti piesakās mācībām studijā, lai pēc tās beigšanas aktīvi spēlētu teātri. Daļa audzēkņu tikai vēlas paaugstināt savas izredzes citās profesijās, apgūstot iemaņas valdīt pār sevi, pārvarēt kautrību, nedrošību un uztraukumu atbildīgos brīžos, nezaudēt vēsu prātu kritiskās situācijās. Vēl citi apmeklē nodarbības, lai jaukā, draudzīgā gaisotnē emocionāli izlādētos pēc saspringta ikdienas darba.

Mācību process studijā ilgst 18 mēnešus, pirmos piecus no tiem studijas audzēkņi nodarbojas ar vingrinājumiem, izveido nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pārējā laikā ar studijas dalībniekiem tiek iestudētas un parādītas 3 mācību izrādes. Visas studiju izrādes ir studijas audzēkņu radu un draugu labi apmeklētas, bet labākajām no tām nākotnē ir visas iespējas kļūt par Dramaturgu teātra repertuāra izrādēm.

Pieteikšanās un dalībnieku reģistrācija pie studijas vadītāja Hermaņa Paukša pa e-pastu: hermanis.paukss@gmail.com, pieteikumā norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un tālruņa numuru.

Dramaturgu teātris un studija atrodas Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas), vairāk informācijas par aktiermeistarības studijām:
Aktiermeistarības studija | Dramaturgu teātris

Biļetes uz izrādēm var iegādāties teātra kasē pirms izrādes vai Ātra un ērta biļešu iegāde internetā - Biļešu... .