Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātra izrāde „Dabaseibys pūddarneica” ciklā «Teātris.zip»

Redakcija
Redakcija

Daugavpils teātra izrāde „Dabaseibys pūddarneica” ciklā «Teātris.zip»
Foto: Džeina Saulīte

Latvijas Televīzijā raidījumu cikla „Teātris.zip” ietvaros 6. jūnijā plkst. 21.20 būs skatāms Daugavpils teātra iestudējums „Dabaseibys pūddarneica jeb Viņa debešķības Laimesciema podniekdarbnīca” (2014).

"Teātra.zip" viesi būs Daugavpils teātra aktieri – Kristīne Veinšteina, Māris Korsiets, Egils Viļumovs un šīs izrādes režisors Juris Jonelis.

2011. gadā Lauris Gundars sarakstīja lugu pēc P. Vallaka stāsta "Epas Pillerpatas podniekdarbnīca" motīviem un iestudēja to Liepājas teātrī. 2014. gadā Daugavpils teātris tekstu pārveidojis latgaliski, būtiski mainot arī darbības norises laiku – no XX gadsimta 30. gadiem uz mūsdienām. Māli, podnieka ripa - viss izrādē notiek kā īstā Latgales podnieka darbnīcā, kur trīs aktieru sniegumā tiek smalki, poētiski un kaislīgi izspēlēts mīlas trijstūris.

J. Jonelis par izrādi: „Izrādē atklājas Latgales cilvēku dvēsele, kura tiek gleznota tās dārguma – māla matērijā. Kaislīgi mīlēt un tikt mīlētam grib ikviens no mums, tad ļausimies izdarībām, ar kuru palīdzību varam uz mirkli atrauties no ikdienišķiem pienākumiem. Tā ir divu vīriešu aizrautīga cīņa par podnieku darbnīcas saimnieces sirdi, kurai izvēlēties jauno saimnieku ar katru brīdi paliek aizvien grūtāk.”