Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Latvijas Jaunā teātra institūts aicina uz Peko Koskinena stāstu vakaru “Mākslīgie svešinieki un viņu neplānotās grūtniecības (jeb) Mēs visi esam Fausti, kas nezina, ko dara”

Redakcija
Redakcija

Noslēdzot lekciju sēriju, kas pusotra gada garumā iepazīstināja ar laikmetīgā teātra kuratoru, dramaturgu un teorētiķu idejām un praksi, Latvijas Jaunā teātra institūts aicina uz virtuālās un alternatīvās realitātes pētnieka un dizainera Peko Koskinena (Reality Research Centre, Helsinki) stāstu vakaru “Mākslīgie svešinieki un viņu neplānotās grūtniecības (jeb) Mēs visi esam Fausti, kas nezina, ko dara”. Pasākums notiks otrdien, 30. maijā pl. 19.00 Kaņepes Kultūras centrā Skolas ielā 15.

Tie būs stāsti, kas līdzīgi ceļojumam aizvedīs klausītāju digitālajā pasaulē un iepazīstinās ar ļoti sarežģītiem un dīvainiem virtuāliem radījumiem, kuri tik tikko eksistē, bet ir pavisam reāli - gigantiskas algoritmu struktūras un dzīvības, ko cilvēki rada, īsti to neapzinoties.

Peko Koskinenam piemīt apbrīnojama domas un iztēles brīvība un reti sastopamā spēja iztēloties alternatīvas realitātes un nākotnes sabiedrības modeļus. Vairāk nekā 20 gadus Peko Koskinens ir veidojis digitālas un reālas spēles, pētot tādas jomas kā fiktīvas reliģijas, sociālas formas, konceptuāli instrumenti, populisms un paš-dizains. Pēc digitālo spēļu izpētes Peko pievērsās indie spēļu startapiem un mākslai. Viņš pārvērš realitāti modificētās, rotaļīgās struktūrās, eksperimentējot ar dažādām ikdienas dzīves formām. Reizēm šie dizaini tiek uzskatīti par mākslu - Peko darbi bijuši izstādīti Atēnu un Merkosulas biennālē, Berlīnes Folksbūnē, Ņujorkas MoMa. Peko ir Realitātes izpētes cetra pētnieks, YKON (utopiskas domāšanas advokātu grupa) dalībnieks, dizaina direktors platformā Robin Hood Services un viens no dibinātājiem un dizainers Ekonomiskās telpas aģentūrā, kur pēta P2P finanses kā jaunas humānās interakcijas telpu.

Priekšlasījums notiks angļu valodā, ieeja – bez maksas. Informācija: LATVIJAS JAUNĀ TEĀTRA INSTITŪTS

Lekcija ir daļa no programmas “Theatre Expanded”, ko Latvijas Jaunā teātra institūts rīko sadarbībā ar Igaunijas teātra centru „Vaba Lava”. Atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansētā Centrālā Baltijas jūras reģiona programma, Vides un reģionālās attīstības ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds.