Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Darbu sāk 12. aktiermeistarības studija

Redakcija
Redakcija

Oktobrī darbu sākusi neatkarīgā Dramaturgu teātra jaunā, 12. aktiermeistarības studija. Nodarbības studijā vada teātra galvenais režisors Hermanis Paukšs, kas, nu jau gandrīz četrdesmit gadus nodarbojas ne vien ar režiju un rakstniecību, bet arī ar teātra pedagoģiju, un laika gaitā ir izveidojis un turpina pilnveidot efektīvu aktieru apmācības sistēmu.

Tradicionāli studijā tiek uzņemti visi, kas to vēlas un ir sasnieguši 14 gadu vecumu - bez iestājeksāmeniem vai citiem priekšnoteikumiem. Studijas mācību programma ir organizēta tā, lai katrs, kam ir vēlēšanās iemācīties brīvi kustēties, sadzirdami un saprotami runāt, uzstāties lielas auditorijas priekšā, iegūtu šīs iemaņas. Arī studijas dalībnieku maksimālais vecums nav noteikts, tādēļ, uzsākot mācības, šoruden dalībnieku skaits jau tuvojas simtam.

Ne visi nāk uz studiju, lai pēc tās beigšanas spēlētu teātri - daļa studijas audzēkņu vēlas paaugstināt savas izredzes citās profesijās, apgūstot iemaņas valdīt pār sevi, pārvarēt kautrību, nedrošību un uztraukumu atbildīgos brīžos, nezaudēt vēsu prātu kritiskās situācijās. Vēl citi apmeklē nodarbības, lai jaukā, draudzīgā gaisotnē emocionāli izlādētos pēc saspringta ikdienas darba.

Sakarā ar paaugstināto interesi par šīm nodarbībām, Dramaturgu teātris vēl visu oktobra mēnesi turpina dalībnieku uzņemšanu 12. studijā. Pieteikšanās un dalībnieku reģistrācija pie studijas vadītāja Hermaņa Paukša pa e-pastu: hermanis.paukss@gmail.com, pieteikumā norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un tālruņa numuru.

Vairāk informācijas par aktiermeistarības studiju var skatīt šeit:
Aktiermeistarības studija | Dramaturgu teātris

Dramaturgu teātris šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudēti tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru darbi. Teātris atrodas Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitānu ielas).