Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Aicina Starptautiskais amatierteātru festivāls „Rīga spēlē teātri 2016”

Redakcija
Redakcija

Klāt rudens un arīdzan amatierteātru festivāls „Rīga spēlē teātri 2016”. Festivāla ieskaņā no 22. līdz 27. oktobrim rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt Rīgas amatierteātru festivāla skates jauniestudējumus.

Sestdien, 22. oktobrī plkst. 12.00 BJC „Rīgas Skolēnu pils” Teātra zālē Skolēnu pils teātris „Zīļuks” ģimenes ar bērniem aicina noskatīties izrādi „Lolitas brīnumputns”, kuru pēc Annas Brigaderes lugas „Lolitas brīnumputns” motīviem iestudējusi režisore Laura Paegle. Izrādes pamatā ir arvien aktuālais stāsts par ļaunā un labā savstarpējo cīņu. Tās pašas dienas vakarā plkst. 18.00 Kultūras telpā „Trīs māsas”, Zirgu ielā 1 Kultūras un tautas mākslas centra „Ritums” studijteātris „Aka” rādīs serbu dramaturģes Biļanas Srbļanovičas „Siseņi” izrādi par ļaudīm, kuri grib visu iegūt, neko nezaudējot un neko nemaksājot. Izrādes režisore Ligita Smildziņa.

Svētdien, 23. oktobrī plkst. 12.00 BJC „Rīgas Skolēnu pils” Teātra zālē bērni un vecāki aicināti noskatīties Skolēnu pils teātra „Zīļuks” muzikālo un krāšņo Annas Brigaderes lugas „Sprīdītis” iestudējumu bērniem vecumā no 4 līdz 13 gadiem. Izrādes režisore Laura Paegle. Izrādi īpaši krāšņu un iespaidīgu dara tajā izmantotās lielās maskas: milzis Lutausis, Velns, Četri Vēji un daudzi citi iemīļoti lugas tēli. Izrādes kustību režisors ir Māris Koristins.

Nākamās nedēļas izskaņā Festivāls aicina apmeklēt gan pašmāju amatierteātru jauniestudējumus, gan arī festivāla viesu izrādes Dailes teātrī, kurās piedalīsies amatierteātri no Bulgārijas, Čehijas, Slovākijas, Polijas, Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas.

Piektdien, 27. oktobrī plkst. 19.30 BJC „Rīgas Skolēnu pils” Teātra zālē tiks izrādīts Skolēnu pils teātra „Zīļuks” pantomīmas grupas mazo formu uzvedums „Spēle”. Izrādes režisore Ina Bērziņa. Savukārt plkst. 20.30 LKA Latvijas Kultūras koledžas Baltajā zālē Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra „Mazā ģilde” Vecpilsētas teātris piedāvā noskatīties Tenesija Viljama drāmu „Vasara un dūmi” Edītes Neimanes režijā – smeldzīgu izrādi par cilvēku nespēju satikties, par mīlestību un tās dažādajām izpratnēm, par jūtām, kurām cilvēki baidās ļauties.

Laikā no 28. līdz 30. oktobrim rīdzinieki un visi teātrmīļi aicināti uz festivāla izrādēm Dailes teātrī, kas aptver plašu žanru spektru – no impresijas, pantomīmas, dejas un klasiskā teātra līdz radošiem eksperimentiem skatuves telpā. Trīs dienās būs iespēja redzēt trīspadsmit dažādas formas un satura iestudējumus festivāla viesu sniegumā.

Izrāžu apmeklējums ir bez maksas, festivāla programma ar iestudējumu anotācijām, informāciju par norises vietu un laiku atrodama interneta vietnē kultura.riga.lv - Jaunumi Sekojiet reklāmai un gaidīsim festivāla izrādēs.

Festivālu rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.