Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Andreja Upīša muzejā notiks improvizācijas teātra "Tea Tree" izrāde "Pēc Upīša"

Redakcija
Redakcija

Pēc rakstnieka Andreja Upīša bērēm ir satikušies četri viņa darbu varoņi: Elza Pūpols, Oļģerts Kurmis, Jānis Robežnieks un Skrīvera palīgs. Vai viņi izveidos jaunu stāstu? Vai sadumposies pret savu radītāju? Vai pieminēs viņu godam? To varēs noskaidrot improvizācijas teātra “Tea Tree” izrādē “Pēc Upīša”, kas pirmo reizi tiks spēlēta piektdien, 24. novembrī, plkst. 18.00 Andreja Upīša memoriālajā muzejā Rīgā, Brīvības ielā 38-4.

“Tea Tree” ir viens no vadošajiem latviešu improvizācijas teātriem, kas regulāri uzstājas visdažādākajās Latvijas vietās. Trupas aktieri uz skatuves spēlējas ar, kā paši izsakās, “reālo un sirreālo, liekot citiem redzēt to, ko redzam mēs. Ja tas izdodas, tad šķietami tukšā skatuve pārtop par kādu automašīnu un cilvēku steigas pārpildītu ielu vai kādu gaumīgu, vērtīgu mākslas darbu apkrautu dzīvokli Rīgas sirdī, Ņujorkas sirdī vai jebkur citur, kur vien aktieri un skatītāji to vēlas.” Gatavojoties izrādei “Pēc Upīša”, trupai tika iedoti vairāki A. Upīša prozas un īsprozas darbi, no kuriem aktieri sadarbībā ar Andreja Upīša memoriālā muzeja speciālistiem izvēlējās četras darbojošās personas, kurās iejusties un kuras improvizēt: Elza Pūpols ir romāna “Sieviete” (1910) galvenā varone; Oļģerts Kurmis, kurš slēpj sevī autora alter ego, ir romāna “Smaidoša lapa” (1937) centrālā persona, pazīstama arī no leģendārās Leonīda Leimaņa filmas “Pie bagātās kundzes” (1969); Jānis Robežnieks ir viens no “Robežnieku cikla” varoņiem; Skrīvera palīgs izrādē ienāk no mazāk zināma A. Upīša prozas darba – “Stāsta par mironi” (1905), kas iekļauts “Mazo komēdiju” ciklā.

Izrādi spēlēs: Mairita Strūberga, Artūrs Jenots, Artis Volkovs un Vilhelms Karlsons.

Ieeja – 6.00 €