Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Video: Startējis skandalozais mūzikls par Herbertu Cukuru

Redakcija
Redakcija
Vakar Liepājā notika pretrunīgi vērtētā un jau skandāliem apvītā mūzikla "Cukurs.Herberts Cukurs" pirmizrāde. Mūzikls ir stāsts par vienu no Latvijas vēsturē interesantākajiem, un vienlaikus - kontraversālākajiem varoņiem - izcilo aviatoru Herbertu Cukuru, viņa spožo un traģisko likteni. Viņš 20. gadsimta 30. gados kļuva par pasaulē slavenāko latvieti, pateicoties savam pārgalvīgajam lidojumam no Rīgas uz Gambiju un atpakaļ paštaisītā lidmašīnā. Savukārt Otrā Pasaules kara gados viņš darbojās Arāja komandā, un pēc kara tika vainots holokaustā, lai arī pierādījumi par viņa vainu joprojām nav atrasti. Neskatoties uz to, Herberts Cukurs tika nogalināts bez tiesas sprieduma Izraēlas slepenā dienesta īpašā operācijā.

Mūzikla autori - Jānis Ķirsis, Pēteris Draguns, Juris Millers, Lomās: Cukurs- Juris Jope, Miervaldis Jenčs, Atis Auzāns, Jolanta Strikaite, Rūta Dūduma, Beāte Zviedre, Elza Natha, Imants Vekmanis, Madars Zvagulis, Gatis Supe, Ivo Grīsniņš Grīslis, Mariss Daniels Ķirsis.
Tuvākās izrādes 12. oktobrī Ventspilī, 16.oktobrī Rīgā, 17.oktobrī Valmierā. Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs
Vērtējums: