Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Līgo Liepājā ar klasisko tautas komēdiju “Skroderdienas Silmačos”

Redakcija
Redakcija

Gada īsākajā naktī pilsētā sajust Līgo nakts burvību aicināts ikviens liepājnieks un pilsētas viesis. 23. jūnijā no pulksten 20.00 koncertestrādē "Pūt, vējiņi!" šogad līgotājus priecēs Ogres Tautas teātra iestudētā latviešu Līgo svētku klasika - Rūdolfa Blaumaņa "Skroderdienas Silmačos" Jāņa Kaijaka režijā. Koncertdārzā tradicionāli kursies jāņuguns, savukārt Jāņu rītu varēs sagaidīt ballē kopā ar grupu "Tālbraucēji".

Liepājā šogad Līgo svētku sajūtas ienesīs Ogres Tautas teātra aktieri, pulksten 20.00 izspēlējot Rūdolfa Blaumaņa “Skroderdienas Silmačos”. Blaumaņa luga savu pirmizrādi piedzīvoja tālajā 1902. gada 30. janvārī Rīgas Latviešu biedrības teātrī. 100 gadus vēlāk "Skroderdienas Silmačos" ir latviešu teātra fenomens - tautas luga, ko katros Jāņos latvieši labprāt skatījušies un skatās, smejas līdz asarām un dzied līdzi Blaumaņa sirsnīgajām kuplejām. Ogres Tautas teātris līgos kopā ar saviem skatītājiem, piedāvājot sekot līdzi tik iemīļotajām, tik zināmajām un tik jautrajām Silmaču saimes ļaužu izdarībām un attiecībām. Izrādes režisors ir Jānis Kaijaks, kostīmu māksliniece - Ilze Kupča, scenogrāfs - Māris Ruskulis.

No pulksten 22.30 koncertdārzā jau tradicionāli kursies Jāņuguns, ko šogad iekurs Ieva Tālberga un muzikālā apvienība “Gan Gan”, bet Jāņu rītu varēs sagaidīt Līgo nakts ballē kopā ar grupu "Tālbraucēji".

Līgotāji aicināti līdzi ņemt savu Līgo svētku groziņu, kā arī baudīt gardumus kafejnīcā “Lotte Caffe” koncertestrādes “Pūt, vējiņi” dārzā.

Biļetes iepriekšpārdošanā par 5 eiro pieejamas SIA “Biļešu Paradīze” kasēs visā Latvijā un Bilesuparadize.lv, kā arī svētku vakarā no pulksten 19.00 koncertestrādes “Pūt, vējiņi” kasē. Līgām, Jāņiem un bērniem līdz 12 gadiem, uzrādot personu apliecinošus dokumentus, ieeja pasākumā bez maksas.

Plašāka informācija Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra mājas lapā Liepājas Tautas Mākslas un Kultūras Centrs, kā arī sociālajos tīklos #liepajaskc.