Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Dokumentāla eseja-kustību izrāde “Man gribas iet…” un Cimdu Jettes darbu kolekcijas izstāde Rīgā

Redakcija
Redakcija

10. decembrī Rīgas Kultūras un atpūtas centrā “Imanta” notiks dokumentāla eseja - kustību izrāde “Man gribas iet...” un Cimdu Jetes darbu kolekcijas izstāde.
Pulksten 17.00 apmeklētāji varēs noskatīties izrādi, kas veidota kā dokumentālās piezīmēs un dzīvesstāstā balstīta kustību, vārdu un skaņu eseja par sievieti, kura jau no bērnības zaudējusi spēju staigāt, - mākslinieci, cimdu adītāju, dzīves filosofi – Jetti Užāni, tautā sauktu par Cimdu Jetti. Pirms un pēc izrādes no pulksten 16.00 līdz 20.00 skatītāji varēs aplūkot mobilo izstādi, kurā būs skatāmi viņas adītie cimdi, kā arī faktoloģiski materiāli.

Izrāde “Man gribas iet...”, būs ne tikai filosofiskas pārdomas par dzīves jēgu, bet arī kustību, viegluma un gaišuma caurstrāvots līdzpārdzīvojums. Tā piedāvās ieklausīties un ieskatīties pārdomās par vispārcilvēciskām un nezūdošām vērtībām aktiera un mūziķa Edgara Lipora, horeogrāfes un dejotājas Lilijas Liporas, mūziķes Maijas Švēdenbergas sniegumā. Jettes Užānes dienasgrāmatu fragmentus un savus atmiņu stāstus izrādē lasīs filosofe Elīna Apsīte, kura Cimdu Jettes garīgo pasauli iepazinusi jau no bērnības un šobrīd ir viņas radošā mantojuma sargātāja.

Jette Užāne visu savu mūžu ir pavadījusi Dzērbenes pagasta „Lejnieku” mājās, ar savu dzīvesgudrību un cimdu adīšanas prasmi ieinteresēdama daudzus Latvijā un pasaulē mītošus kultūras un mākslas cilvēkus. Pie viņas bieži viesojušies mākslinieki Laimonis Blumbergs, Gunārs Janaitis, Rita Valnere, Kurts Fridrihsons, Ludmila Azarova, rakstnieks Zigmunds Skujiņš, rakstnieks un sabiedriskais darbinieks Dainis Īvāns, rakstniece un politiķe Anna Žīgure un daudzi citi.
Jette Užāne ir Valsts Kultūrkapitāla fonda mūža stipendiāte, 1995. gadā saņēmusi Trīs zvaigžņu ordeni.
Ieeja pasākumā ar bezmaksas ielūgumiem, kas saņemami Kultūras un atpūtas centrā “Imanta”.

Projektu atbalsta Rīgas dome.