Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Latvijas džeza teātra izrāde „After Midnight” viesosies Londonā

Redakcija
Redakcija

Latviešu mūziķu un mākslinieku veidotā džeza teātra izrāde „After Midnight” tiks izrādīta skatītājiem Londonā festivālā Camden Fringe. Pirmās „After Midnight” jeb „Pēc Pusnakts” izrādes jau apceļojušas lielākās Latvijas koncertzāles, tai skaitā viesojušās Liepājas koncertzālē „Lielais dzintars”, Vidzemes koncertzālē „Cēsis” un mūzikas namā „Daile”. Tās pārsteigušas klausītājus ar spilgtiem sižeta un mūzikas pavērsieniem, krāšņo šovu un novatorisku pieeju skatuves mākslai. Izrādi atzinīgi novērtējis arī bijušais Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, par izrādi sakot: „Kas svaigs un ļoti emocionāls’'. Jau šo sestdien 5.augustā Londonas Īru centrā „After Midnight” piedzīvos starptautisko pirmizrādi.

......................................................................................................................................................................................................
Camden Fringe ir izpildītājmākslas festivāls, kas kopš 2006.gada notiek Kamdenā, Londonā. Camden Fringe ik gadu pulcē simtiem operas, mūziklu, kabarē, dejas, improvizācijas izrādes, stand-up komēdijas, literārus sacerējumus, dzejas lasījumus u.c. notikumus. Šogad Camden Fringe piedalās gandrīz trīs simti dažādi uzvedumi, kas laikā no 31.jūlija līdz 27.augustam skatītājiem tiks parādīti teju tūkstoš reižu 22 dažādās norises vietās Kamdenā. No pieredzējušiem māksliniekiem līdz ambicioziem jaunpienācējiem, no klasiskām vērtībām līdz eksperimentālām izrādēm – tāds ir Camden Fringe formāts un pienesums Londonas radošajai videi.

Radošā komanda – pianists Andrejs Osokins, dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo, horeogrāfe un modernā džeza dejotāja Gabija Bīriņa, sitaminstrumentālistsElvijs Endelis un video mākslinieks Jānis Romanovskis –, skanot slavenajām Kola Portera, Reja Čārlza, Merilinas Monro, Ninas Simones, Džordža Gēršvina, Džūlijas Londonas un Ellas Ficdžeraldas dziesmām un melodijām, atklāj koķetas būtnes klejojumus savās fantāzijās, kas sapņos nepakļaujas saprāta kontrolei. Komponists Platons Buravickis par jaunatklāto džeza teātra žanru spriež: „Tas ir multimediāls koncertuzvedums, ko radījusi ārkārtīgi spēcīga komanda. Šeit ir nojauktas visas robežas - robežas mākslinieka piederībā savai funkcijai, kā arī robežas starp klausītāju grupām ...” Iespējams, izrādes panākumu atslēga ir unikālais mākslu kokteilis: vienotā stāstā tiek nojauktas jebkādas robežas starp teātri, deju, populāro un klasisko mūziku. „Tradicionālā amerikāņu mūzika nekad nav piedzīvojusi tik svaigu un radošu interpretāciju.” tā Ojārs Ēriks Kalniņš, diplomāts.

Džeza teātra izrāde „After Midnight” notiks 5. augustā plkst. 20:00 Londonas Īru centrā, biļetes iespējams iegādāties: The Camden Fringe 2017: Home vai Londonas Īru centrā.
Promocijas video: https://www.youtube.com/watch?v=cmw...