Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Foto: Unikāli fotomirkļi. Dailes teātra ēkai - 40

Redakcija
Redakcija
30. oktobrī aprit 40 gadi, kopš Dailes teātris sāka savu darbību ēkā Brīvības ielā. 1977.gada 30.oktobrī īstenojās diženā režisora, Dailes teātra dibinātāja Eduarda Smiļģa sapnis – Vecajā Dailītē beidzot sagaidīti Jurģi.

Dailes teātris pēc ilgiem gaidīšanas gadiem pamet veco, tik mīļo, bet jau par šauru kļuvušo skatuvi Lāčplēša ielā. Jaunā adrese - Brīvības iela 75 (toreiz Ļeņina iela). Kā jau tas pienākas dailēniešiem, pārvākšanās notiek ar vērienu. Viss kolektīvs - aktieri, režisori, tehniskais personāls - kostimētā gājienā iziet no vecā nama un, dziesmām skanot, jūsmīgo rīdzinieku pavadīti, dodas uz jaunajām mājām.

Tās pašas dienas vakarā teātri mīlošā publika tiek aicināta uz pirmizrādi. Ir tapis Dailes teātra ēkas atklāšanai veltīts uzvedums ”...Visu savu mūžu...”. Scenārija autors ir Māris Grēviņš, režisors inscenētājs - Arnolds Liniņš, scenogrāfs - Ilmārs Blumbergs, kustību režisore - Ērika Ferda, izrādē skan Burharda Sosāra, Marģera Zariņa, Induļa Kalniņa mūzika no Dailes teātra izrādēm. Tas ir krāšņs, monumentāls uzvedums, kas ļauj pārlapot vēstures lappuses un redzēt uz skatuves visu Dailes teātra grandiozo, talantīgo aktieru kolektīvu, un uzvedumam bija ilgs un laimīgs mūžs.

Saistībā ar ēkas 40.dzimšanas dienu laikā no 16. līdz 23.novembrim tiks izgaismota Dailes teātra ēka Brīvības ielā 75.