Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Sākas biļešu pārdošana uz festivāla „Via Baltica” maksas pasākumiem

Redakcija
Redakcija

Jau tagad iespējams iegādāties biļetes uz visiem festivāla “Via Baltica” maksas pasākumiem Biļešu servisa kasēs visā Latvijā un interneta vietnē bilesuparadize.lv, tai skaitā uz džeza koncertu vēsturiskajā Romas dārzā Liepājā, Ērika Vilsona monoizrādi “Mana Magadana” Kuldīgā un Rudbāržos, kā arī uz koncertu-performanci “Ūdens noskaņas” koncertzāles “Lielais dzintars” kamerzālē.

Festivāla atklāšanas koncerts notiks sestdien, 18. augustā plkst. 20:00 vēsturiskajā Romas dārza pagalmā. Tajā uzstāsies Baltic Jazz Trio – Baltijas valstu džeza karognesēji kontrabasists Toivo Unts (Unt, Igaunija), pianists Daiņus Paulausks (Paulauskas, Lietuva) un sitaminstrumentālists Māris Briežkalns (Latvija) ar savu jauno koncertprogrammu, kas veltīta triju Baltijas valstu simtgades svinībām un sevī sakausē Baltijas džeza labākās tradīcijas ar klasiskās mūzikas pasauli, radot neatkārtojamu šo trīs valstu skaņas piedzīvojumu.
Tālāk festivāls uz laiku pārcelsies ārpus Liepājas – svētdien, 19. augustā plkst. 16:00 Kuldīgas Mākslas namā un trešdien, 22. augustā plkst. 18:00 Rudbāržu muižā (O. Kalpaka Rudbāržu pamatskolā) notiks aktiera un režisora Ērika Vilsona monoizrāde “Mana Magadana”. Izrāde ir stāsts par Latvijas valsts veidošanās un attīstības procesiem, uzrunājot auditoriju personiski caur viena cilvēka dzīves stāstu, atmiņām, cēloņu likumsakarībām un dzimšanu. “Tas ir personisks skatījums uz vēstures notikumiem un manu dzimšanas vietu – Kolimas pilsētu Magadanu,” stāsta izrādes autors Ēriks Vilsons.

23. augustā plkst. 19:00 koncertzāles „Lielais Dzintars” kamerzālē notiks Šveicē dzīvojošās latviešu pianistes Artas Arnicānes un režisora Uģa Brikmaņa koncerts-performance „Ūdens noskaņas”. Tajā dzirdēsim gan Jāzepu Vītolu, Jāni Ķepīti, Romualdu Jermaku, gan Klodu Debisī, Edvardu Grīgu un daudzu citu komponistu skaņdarbus, kurus līdzīgi kā abus māksliniekus ir iedvesmojis ūdens un tā neizsīkstošais spēks.

Šogad festivāls “Via Baltica” notiek no 18. līdz 24. augustam un tā ietvaros no 3. augusta būs skatāma arī dokumentālā izstāde “Sibīrijas bērni” Liepājas Sv. Trīsvienības baznīcā. Vēlāk festivāla gaitā notiks trīs latviešu jaunāko dokumentālo filmu demonstrācijas un kamermūzikas koncerts “Baltijas laiks”. Festivāls noslēgsies sestdien, 25. augustā plkst. 21:00 Liepājas pludmalē pie pieminekļa bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem, kur Senās uguns nakts ietvaros tiks aizdegts ugunskurs, godinot Baltijas jūru, un izskanēs džeza vokālistes Beātes Zviedres koncertprogramma „Džezs dzied Aspaziju”.

Plašāka informācija par festivālu “Via Baltica” interneta vietnē Via Cultura, kā arī sociālajos portālos twitter.com/via_baltica, draugiem.lv/viabaltica un facebook.com. Festivāla „Via Baltica” rīkotājs ir nodibinājums “Via Cultura”. Festivāls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Liepājas kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu.