Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Dž. Dž. Džilindžera komēdijas „Hantele killeram” pirmizrāde jau šonedēļ

Redakcija
Redakcija

25. janvārī plkst. 18.30 notiks pirmizrāde režisora Dž. Dž. Džilindžera komēdijai latviešu valodā „Hantele killeram”. Lugas autore ir krievu publiciste Olga Tuhaņina.

Dzīvē mēdz gadīties, ka likteņa sitieni spiež aizvien zemāk un zemāk pie zemes, tāpēc jānāk klajā ar pavisam negaidītiem risinājumiem, lai atkal nostātos uz kājām. Ar to arī sākas komēdija „Hantele killeram”. Liktenis ir pamatīgi nomocījis Krievijas Galējo Ziemeļu tautu literatūras speciālistu Fjodoru, tāpēc izmisuma vadīts viņš nolemj kļūt par killeru. Saprotams, ka inteliģents ģimenes cilvēks nav dzimis par aukstasinīgu slepkavu. Tas arī nav izrādes varoņa mērķis. Viņš grib to tikai notēlot. Tieši tik ilgi, lai saņemtu avansu un tad aizbēgtu prom. Kā gan sevī nepārliecinātais filologs spēs pārliecināt, ka ir pieredzes bagāts speciālists „problēmu likvidēšanā”? Skatītājus gaida amizanti pārpratumi un negaidīti pavērsieni komēdijā par neizdzīvotiem sapņiem, atriebes kāri un mīlestību.

Aktrisei Zandai Mankopai darbs pie šīs komēdijas lika aizdomāties par atbildību par pieņemtajiem lēmumiem: „Manuprāt, stāsts ir par to, ka dažkārt par mūsu pagātnes kļūdām ir jāmaksā kādam citam, turklāt pilnīgi nevainīgam cilvēkam.” Savukārt galvenās lomas atveidotājs Māris Korsiets atzīmējis, ka izrāde viņam liekas ļoti asprātīga, bet sižets netipisks. Vai arī skatītājiem fināls liksies negaidīts un raisīs viņos pārdomas par daudzām lietām, aicinām skatītājus pārliecināties pašiem.

Iestudējumā piedalās Māris Korsiets, Andris Bulis, Maija Korkliša, kā arī Zanda Mankopa. Iestudējuma scenogrāfiju veido Kristians Brekte, kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone, režisora asistente un horeogrāfe - Linda Kalniņa, gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs. Lugu no krievu valodas tulkojis Dž. Dž. Džilindžers.

Pirmizrāde notiks 25. janvārī plkst. 18.30, tuvākās izrādes 26. janvārī plkst. 18.30, 10. martā plkst. 17.00.
Komēdiju „Hantele killeram” varēs noskatīties arī Dailes teātrī 11. martā plkst.18.00, kā arī Valmieras teātrī 18. martā plkst. 18.30.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520), Biļešu paradīzes kasēs un internetā Bilesuparadize.lv