Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Dailes teātris un Latvijas Nacionālā bibliotēka aicina bērnus uz radošo darbnīcu “Ābece un mīklas”

Redakcija
Redakcija

Dailes teātris sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku svētdien, 28.janvārī, plkst. 12.00 aicina bērnus uz radošo darbnīcu “Ābece un mīklas”. Tā notiks Dailes teātra 1.stāva foajē.

Radošajā darbnīcā būs iespēja izpētīt, cik dažādas ir ābeces, kas atrodamas Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājumā. Ābeces apvieno skolu un valodu, un tās ir bezgala dažādas. Latvijā vislielākā ābeču kolekcija pieder Jurim Cibulim - šajā kolekcijā ir vairāk kā 9500 vienību no 219 zemēm 1121 valodā.

Darbnīcā bērniem būs iespēja kopīgi sākt veidot ābeci, kas veltīta Latvijas kultūras kanonam. Šo ieceri vizualizēt palīdzēs māksliniece Elīna Brasliņa, kura radījusi daudzu bērnu grāmatu ilustrācijas.
Bērni varēs arī minēt mīklas un noskaidrot, kā tās radušās.

Pieteikumus dalībai radošajā darbnīcā lūdzam sūtīt uz e-pastu pasakumi@dailesteatris.lv (lūgums norādīt bērna vārdu, uzvārdu un vecumu).

Aicināti bērni vecumā no 5 līdz 10 gadiem. Ieeja pasākumā ir bez maksas, vietu skaits ierobežots.