Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Ģertrūdes ielas teātrī pirmizrāde Agates Bankavas iestudējumam “Memor”

Redakcija
Redakcija

Horeogrāfe Agate Bankava Ģertrūdes ielas teātrī iestudējusi laikmetīgās dejas izrādi “Memor”. Pirmizrāde 24. novembrī. Biļetes pieejamas biļešu sistēmā https://biletes.git.lv/.

Izrādē “Memor” tiek meklētas atbildes uz vairākiem svarīgiem jautājumiem par atmiņu kā cilvēka spēju un domāšanas virzītājspēku. Ir ķermeņa atmiņa, emocionālā atmiņa, intelektuālā atmiņa. Atmiņa ne vien palīdz cilvēkam atcerēties, bet arī rada robežas un liek šķēršļus ceļā uz attīstību, piedošanu, transformēšanos. Vai šīs robežas ir atmiņas uzlikts šķērslis, vai tomēr aizsargbarjera, lai sevi neizdedzinātu pārāk lielā zināšanu un pieredzes gūzmā? Kopā ar horeogrāfi Agati Bankavu atbildes uz šiem jautājumiem meklēs trīs savos uzskatos un radošajās izpausmēs ļoti atšķirīgi dejotāji, Agates bijušie kursabiedri – Ivars Broničs, Taisija Frolova un Modris Opelts.

Agate Bankava ir viena no daudzsološākajām jaunākās paaudzes laikmetīgās dejas māksliniecēm. Jau ar savu bakalaura programmas diplomdarbu “Rauts” (2015), kas tika nominēts Spēlmaņu nakts balvai 2015./2016. gada teātra sezonā kā Gada sasniegums laikmetīgajā dejā un ieguva studentu teātra festivāla “Patriarha rudens” galveno balvu, viņa sevi spilgti pieteica uz Latvijas laikmetīgās mākslas skatuves. Agate veido gan kustību partitūru teātra izrādēm, sadarbojoties ar tādiem režisoriem kā Andrejs Jarovojs, Elmārs Seņkovs, Māra Ķimele, gan horeogrāfiju savām dejas izrādēm (solo izrāde “Membra”, “Fafabulala”, “Nature Morte” 2016.g., “Slikta” 2017.g.).

Radošā komanda:
Horeogrāfija, telpa, kostīmi: Agate Bankava
Dejo: Ivars Broničs, Taisija Frolova, Modris Opelts
Dramaturģe: Anna Zvaigzne
Producents: Ģertrūdes ielas teātris

Pirmizrāde 24. novembrī. Nākamās izrādes – 25. novembrī un 22. decembrī

Biļetes biļešu tirdzniecības sistēmā https://biletes.git.lv, Galerijā Istaba, teātra kasē stundu pirms katras izrādes
Izrāde tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu