Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Valmieras teātra izrāde jauniešiem LABIE BĒRNI viesosies Rīgā

Redakcija
Redakcija

Valmieras teātra izrāde jauniešiem “Labie bērni” oktobrī un novembrī viesosies Rīgā, mūzikas namā “Daile” (Kr.Barona 31). Izrāde, kas atklāti un skarbi parāda sociālo tīklu nozīmi jauniešu ikdienā, būs skatāma 9. un 10. oktobrī plkst. 15.00 un 19.00, 6. novembrī plkst. 15.00 un 19.00, 7. novembrī plkst. 15.00, 8. novembrī plkst. 15.00 un 19.00

Biļetes uz izrādi var iegādāties “Biļešu paradīze” kasēs un Bilesuparadize.lv Teātra kases tālrunis rezervācijām 64207335.

Naomi Iizukas luga “Labie bērni” pēta atgadījumu Amerikā, kas noticis ar vidusskolnieci Hloju sestdienas vakara ballītē. Pati Hloja neko neatceras, bet skolā visi sačukstas. Sociālajos tīklos sāk parādīties komentāri, vēlāk bildes un video. Izrādās, ka Hloja ir cietusi nodarījumā, ko veikuši viņas vienaudži. Notikums ir nofilmēts, safotografēts un negaidīti tiek publiskots.

Šī LKA diplomdarba pirmizrāde (rež. Reinis Suhanovs) notika 2017. gada 30. maijā Valmieras teātra Apaļajā zālē. Publikas atsaucība un izrādes tiešo adresātu ieinteresētība mudināja to iekļaut repertuārā, jo izrādes tēmas aktualitāte, problēmu analīze un attiecību pētījums mudina domāt par visas Latvijas jauniešu iesaisti izrādes skatītāju rindās. Precīzi, skarbi, pārdomas mudinoši – gan vecākiem, gan vidusskolniekiem. Ar sajūtu, ka vienaudži sarunājas ar vienaudžiem viņiem saprotamā valodā. Latvijas teātros tā visa taču ir tik maz. Valmieras teātris tāpēc piedāvā izņēmumu – mēs dzirdam un uzrunājam visus padsmitniekus un viņu vecākus.

Režisors Reinis Suhanovs: “Jaunajiem aktieriem tas ir interesants uzdevums – runāt par savu vienaudžu un savām problēmām valodā un formā, kas ir ikdienišķa un tepat apkārt.”

Lomās: Elīna Avotiņa, Anna Nele Āboliņa, Alise Danovska, Ilva Centere, Elīna Dambe, Aminata Diarra, Madara Bore, Klinta Leja, Toms Veličko, Andris Gindra, Pauls Iklāvs, Emīls Krūmiņš, Oskars Vīksne.