Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Jūrmalā notiks Mazās Ģildes jauniešu teātra studijas “Vinnijs” izrāde “Aspazija “Vaidelote””.

Redakcija
Redakcija

21. martā plkst. 13.00 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā J. Pliekšāna ielā 5/7, Majoros, Jūrmalā Mazās Ģildes jauniešu teātra studijas “Vinnijs” izrāde “Aspazija “Vaidelote””. Režisores Karīna Šišlo un Inguna Gremze.

Marts ir Aspazijas mēnesis. Neilgi pēc dzejnieces dzimšanas dienas Raiņa un Aspazijas vasarnīcā viesosies jauniešu teātra studija “Vinnijs”, piedāvājot skatītājiem drāmu “Vaidelote”, ar kuru Aspazija ienāca latviešu teātrī. Šogad aprit 125 gadi no pirmizrādes 1894. gadā. Rainis par to rakstīja: “Vaidelote ir ilgu drāma, ilgu pēc nākotnes cilvēka, kā viss viņa laiks bija ilgu laiks, ilgu pēc tautas jaunas pacelšanās, līdz ar kuru radās modernais cilvēks.” Jauna cilvēka atmošanās jūtu brīvībai un mīlestībai ir tēma, kas tuva un saprotama jauniešiem visos laikos. Teātra studijas aktieri aizrautīgi dodas Aspazijas pasaulē, un tā iemirdzas poētiskā skaistumā. Dzejnieku vasarnīca ir vieta, kur izrāde gūs īpašu noskaņu.
Memoriālo muzeju apvienības un Raiņa un Aspazijas vasarnīcas rīkots publisks pasākums.

Vairāk informācijas: Memoriālo Muzeju Apvienība -