Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Svinēs Jaunatnes teātra 80. dzimšanas dienu

Redakcija
Redakcija

Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā 26. janvārī plkst. 14.00 notiks ikgadējā tikšanās ar kādreizējā Jaunatnes teātra skatuves māksliniekiem un darbiniekiem. Sarīkojumā muzeja speciālisti kopā ar aktieriem Elvīru Baldiņu, Veltu Skursteni, Antu Krūmiņu, Tamāru Soboļevu, Aldu Krastiņu, Ivaru Brakovski un citiem iezīmēs spilgtākos teātra mākslinieciskās darbības posmus, īpaši pievēršoties bērnu izrāžu tematikai.

1967. gada “Lācītis Pūks un viņa draugi” iestudējuma (rež. N. Šeiko) galvenais varonis teica: “Iesim ciemos pie visiem pēc kārtas, jo, kad tu esi jūdzēm tālu gājis pa aukstu vēju, un pēkšņi ieej kāda mājās, un tad kāds tev saka: Sveiks, Pūk, tu esi atnācis taisni laikā, lai mēs mazliet uzkostu”- un jūs uzkožat… tad diena nav vis veltīgi, bet Draudzīgi Pavadīta”.

1940./41. gada sezonā darbu uzsāka Bērnu un jaunatnes teātris un piecdesmit darbības gados bija iemantojis plašu un noturīgu popularitāti. Sagaidot teātra apaļo jubileju, aicinām skatītājus pievienoties kopējiem atmiņu stāstījumiem un pavadīt svētdienas pēcpusdienu draudzīgā un jaukā “kompānijā”.

Muzejā skatāma arī izstāde, kas veltīta kādreizējā teātra galvenā režisora (1964 – 1992) Ādolfam Šapiro astoņdesmitajai dzimšanas dienai.