Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


#paliecmajas. Kvadrifona Dekamerons

Redakcija
Redakcija

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtas stāvokli un publisko pasākumu aizliegumu, teātra trupa KVADRIFRONS ir atcēlusi visas izrādes līdz 14. aprīlim un aicina cilvēkus būt atbildīgiem pret sevi un citiem un pēc iespējas ierobežot došanos sabiedrībā. Lai dzīve mājās nekļūtu pārāk vienmuļa un garlaicīga, trupa piedāvā baudīt kultūru un labu literatūru iepriekš nebijušā projektā – grāmatas videolasījumos, kas katru dienu tiks publicēti KVADRIFRONA sociālajos tīklos. Projektam izvēlēts ļoti tematisks literārais darbs – Dž. Bokačo “Dekamerons”, kura ietvaros jauni cilvēki, būdami karantīnā, izklaidējas, stāstot cits citam stāstus un dziedot dziesmas.

Še sākas projekts KVADRIFRONA DEKAMERONS, saukts arī Princis Galeoto; tas saturēs simt noveļu, ko ārkārtas stāvokļa dienās izstāsta teātra trupas KVADRIFRONS komanda, viņu draugi, radi un paziņas.

Teātra trupa KVADRIFRONS ir nodomājusi par mierinājumu un patvērumu tiem, kas mīl, pastāstīt simtu noveļu (varam tās nosaukt par fabulām, līdzībām vai nostāstiem), kas reiz #paliecmājās laikā esot stāstītas godīgu cilvēku sabiedrībā, un nodziedāt dažas dziesmiņas, kuras minētie cilvēki toreiz dziedājuši sev par prieku. Šais novelēs sastapsim gan priecīgus un skumjus mīlestības piedzīvojumus, gan citus dīvainus notikumus, kas atgadījušies kā mūsu dienās, tā senatnē. Tos klausoties vienlaikus gūsiet prieku no tur atstāstītajiem jautrajiem notikumiem un derīgu padomu, jo uzzināsiet, no kā jāvairās un pēc kā jātiecas: mēs domājam, ka tas palīdzēs izkliedēt skumjas. Ja tā notiktu (un lai dievs dod, ka notiktu), teiksim paldies par to 14. gadsimta itāļu autoram Džovanni Bokačo un visiem, kuri kopā ar mums iesaistījās šī projekta tapšanā.

Katru dienu - sākot no 15. marta līdz ārkārtas stāvokļa beigām - plkst. 19.00, KVADRIFRONA sociālajos tīklos publicēsim video ar vienu noveli no Dž. Bokačo grāmatas “Dekamerons”, kuru lasīs gan KVADRIFRONA komandas biedri, gan mūsu draugi, radi un paziņas. Dalību projektā jau apstiprinājušas dažādas sabiedrībā un kultūras aprindās zināmas personas – kādas – tas lai paliek pārsteigums!

#paliecmājās #tiksimiesdrīz #KVADRIFRONS