Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Aktieris Juris Žagars „Sarunās Smiļģa kabinetā”

Redakcija
Redakcija

21. septembrī plkst. 18.00 ikmēneša LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzeja „Sarunās Smiļģa kabinetā” viesosies aktieris un Cēsu Mākslas festivāla direktors Juris Žagars.

Ievērojamā režisora Ādolfa Šapiro skolnieks Juris Žagars 1985. gadā līdz ar saviem kolēģiem Maiju Apini, Māri Andersonu, Igoru Ziemeli un citiem profesionāli spilgti ienāca Latvijas teātra mākslā un ar Jaunatnes teātra B. Brehta lugas „Trešās impērijas bailes un posts” inscenējumu iekaroja arī starptautisko arēnu. No 1993./94. gada sezonas, pēc Jaunatnes teātra likvidācijas, J. Žagars ir Dailes teātra aktieris, atveidojot gan spilgtas varoņu, gan raksturu lomas. Vikonts de Valmons „Bīstamajos sakaros”, Uldis „Pūt, vējiņos”, Podkoļosins „Precībās”, Klaudijs „Hamletā”, Pērs Gints „Pērs Gints nav mājās” uzvedumā, kā arī nesen atveidotie tēli: Renē Galimārs „M. Butterfly”, Jūhans "Laulības dzīves ainās”, Lords Henrijs Votons "Doriana Greja portretā" un Lielais Tētis "Kaķis uz nokaitēta skārda jumta" iestudējumā ir tikai nedaudzi, kurā aktiera personība mirdz visā pilnībā.

„Sarunās Smiļģa kabinetā” skatītājiem ir iespēja ne tikai klausīties muzeja vadītāja Jāņa Siliņa sarunu ar aktieri, bet arī uzdot jautājumus, komentēt vai analizēt Jura Žagara radošo darbību.