Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Jau 50. reizi uz skatuves – iestudējums bērniem “80 dienās apkārt zemeslodei”!

Redakcija
Redakcija

Ceturtdien, 19. aprīlī plkst. 11.00 savu 50. izrādi piedzīvos iestudējums bērniem “80 dienās apkārt zemeslodei”. Jubilejas izrāde gan tiks rādīta Liepājas teātrī, jo iestudējuma komanda uz turieni dosies viesizrādēs, kas notiks no 19. līdz 22. aprīlim.

Izrāde Liepājas teātrī būs skatāma 19. aprīlī plkst. 11.00 un 18.00, kā arī 20. aprīlī plkst. 11.00.
Pirms gada skatītāju vērtējumam nodotā izrāde “80 dienās apkārt zemeslodei” ir piedzīvojusi lielu skatītāju mīlestību - to noskatījušies vairāki tūkstoši bērnu kopā ar saviem vecākiem.

Savas pārdomas par izrādi atklāj režisors Viesturs Roziņš: “Rakstnieka Žila Verna radīšanas instruments bija viņa paša iztēle un fantāzija. Apkārt zemeslodei viņš apceļoja tikai savas fantāzijas iedvesmots, bet 21.gadsimtā mūsu domāšanas instruments ir internets - sociālie tīkli, gūgle un jūtūbs, ar to palīdzību mēs uzzinām par otru pasaules malu ļoti ātri, taču bez īpašas piepūles - mūsu iztēle un fantāzija atrodas tādā kā letarģiskā miegā. Gan 19.gs, gan 21.gs mēs “ceļojam” sēžot mājās – tikai vienā gadījumā darbinot iztēli, otrā – spiežot pogas un rullējot ekrānus. Izrāde būs ceļojums gan abos šajos laikmetos, gan iztēlē, kuru mūsdienu laikmetā iedarbināt ir īpaši svarīgi. Ceļojums būs interesants gan bērniem, gan pieaugušajiem”.

Zinātniskās fantastikas literatūras aizsācēja Žila Verna pasaulslavenā darba skatuves versijā piedalās aktieri: Mārtiņš Liepa vai Ivo Martinsons, Klinta Leja, Ingus Kniploks, Arnolds Osis un Oskars Vīksne.
Izrādes radošajā komandā arī scenogrāfs Valters Kristbergs, kostīmu māksliniece Baiba Litiņa, horeogrāfs Kārlis Božs, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, video mākslinieks Gatis Priednieks-Melnacis un muzikālās kompozīcijas autors Emīls Zilberts.

Biļetes uz izrādi var iegādāties Liepājas teātra kasē (tālr. 634 22406), visās “Biļešu paradīze” kasēs un Bilesuparadize.lv